Karl Lagerfeld'in kedisi Choupette
ÜNLÜ STİLİ

Karl Lagerfeld'in kedisi Choupette

85 yaşında hayata gözlerini yuman Karl Lagerfeld, arkasında binlerce üzgün hayranın yanı sıra kendi kadar ünlü kedisi Choupette'i de bıraktı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 19 Şubat 2019

Zamanımızın en üretken tasarımcılarından olan Karl Lagerfeld, Paris'te vefat etti. 85 yaşında hayata gözlerini yuman Karl Lagerfeld'in ölüm sebebi henüz açıklanmadı.

Karl Lagerfeld'in kendisi kadar ünlü 8 yaşındaki Birman cinsi kedisi Choupette, bir dönem kazancı ile gündeme gelmişti. Kendisine ait sosyal medya hesabı bulunan ve milyonlarca hayranı olan Choupette, bir yılda 3 milyon euro (18.4 milyon TL) kazanıyordu.

Chanel, Fendi, Karl Lagerfeld ve KL olmak üzere dört marka için çalışmalarını yürüyen Karl Lagerfeld, siyah gözlükleri, parmaksız deri eldivenleri, iddialı takıları ve bembeyaz at kuyruğu saçları her zaman hatırlanacak bir ikon olarak hafızalara kazındı. Lagerfeld, yanında ayırmadığı kedisi Choupette ile birlikte uyuduğunu söylüyordu.

"Karnı acıktığında uyanıp mutfağa gider ve eğer yemeğini orada bulamazsa gelip üzerime atlar, hemen beni uyandırır. Bazen de gecenin bir yarısı oyun oynamak ister. Etrafımda koşmaya başlar ve kaşmir battaniyeye küçük dişlerini geçirerek beni ısırır."

Karl, özel hayatının iş hayatına karışmasına asla izin vermeyen katıksız bir profesyonel olmakla birlikte, yıllar içinde işini hayatının merkezine oturttu. Choupette'i saymazsak; tasarlamak, çizmek, okumak ve hayal kurmaktan daha çok sevdiği bir şey yok ve tüm bunların birleşimi onun her daim büyüleyici koleksiyonlar yaratmasını sağladı.