İsveç Prensesi Sofia hastane çalışanı oldu
ÜNLÜ STİLİ

İsveç Prensesi Sofia hastane çalışanı oldu

İsveç Prensesi Sofia, 3 günlük sağlık eğitiminden sonra corona virüsle mücadele etmek için hastanede gönüllü olarak çalışmaya başlayacak.

GÜNCELLEME TARİHİ: 17 Nisan 2020

Stockholm'de bir hastanede gönüllü çalışmaya başlayan İsveç Prensesi Sofia, hastalarla doğrudan temasta olmayacak. Prensesin birçok işe yardımcı olacağı hastane tarafından belirtildi.

İsveç Prenses Sofia bu hafta onursal başkanı olduğu Sophiahemmet Hastanesi'nde corona virüsle mücadele etmek için gönüllü olarak çalışmaya başlayacak. 80 kişiyle birlikte online olarak 3 günlük acil sağlık eğitimini tamamlayan 35 yaşındaki prenses, corona virüs pandemisi nedeniyle yoğunluk yaşanan hastanede çalışacak.

Kraliyet Divanı'ndan yapılan açıklamada, "Kendimizi içinde bulduğumuz bu krizde, prenses sağlık çalışanlarının ağır iş yükün hafifletmek amacıyla gönüllü olarak katılıp ve katkıda bulunmak istiyor" denildi.

Sophiahemmet Hastanesi sözcüsü Pia Hultkrantz, prensesin doğrudan hastalarla çalışmayacağını, mutfak işlerinde, dezenfekte işlemlerinde ve temizlikte yardımcı olacağını söyledi.

Prenses Sofia, Prens Carl-Philip'le evli. Prenses'in iki oğlu bulunuyor.