Prenses Diana’nın sweatshirt'ü satıldı
MODA

Prenses Diana’nın sweatshirt'ü satıldı

Prenses Diana’nın spor yaparken bisikletçi şortunun üzerine giydiği en çok bilinen günlük kıyafetlerinden olan sweatshirt'ü 47 bin euro'ya alıcı buldu.

GÜNCELLEME TARİHİ: 13 Temmuz 2019

1997 yılında hayata veda eden ancak günümüzde hala bir stil ikonu olarak anılan Prenses Diana, yaşadığı dönemde stiliyle tarihe adını yazdırdı. Prenses Diana'nın uzun kollu sweatshirt'ü Amerika merkezli RR Auction Müzayede Evi'nde düzenlenen açık artırmada 47 bin euro'ya satıldı.

İngiltere kraliyet ailesinin en sevilen üyelerinden biri olan Prenses Diana 1997'deki trajik kazadan birkaç ay önce sweatshirt'ünü yakın arkadaşı ve uzun süredir kişisel antrenörü olan Jenni Rivett'e hediye etmiş, hediyesine "Sevgili Jenni, Diana'dan sevgiler, Diana, x" notunu düşmüştü.

Prenses Diana'ya ise 'Virgin Atlantic' yazılı sweatshirt, Richard Branson tarafından hediye edilmişti. Sweatshirt'ün hiç yıkanmadığı belirtiliyor.


Prenses Diana'nın bu görünümü daha sonra pek çok ünlü isim tarafından kopyalandı.

Prenses Diana, spor salonuna gittiği zamanlarda Virgin Atlantic yazılı sweatshirt'ü giyerek medyanın ilgisini azaltmaya çalışıyordu. Diana geliştirdiği taktikle medyanın ilgisini üzerinden çekerken, dünyada odaklanacak çok daha önemli konuların olduğunu düşünüyordu.

Prens Charles'ın ilk eşi, Prens William ve Prens Harry'nin annesi olan Prenses Diana, 1992 yılında Prens Charles ile boşandı. Galler Prensesi Diana, 1997 yılında, sevgilisi Dodi Al Fayed'le birlikteyken Paris'te geçirdiği trafik kazası sonucu 36 yaşında hayatını kaybetti.