Tutku ve İlham: Muse For All
MODA

Tutku ve İlham: Muse For All

‘Influencer katında’ Moda Tutkusu olarak tanınan Yasemin Öğün, hayallerinin peşinden giderek kendi markası Muse For All’u hayata geçirdi.

GÜNCELLEME TARİHİ: 13 Şubat 2020

Çimen Uzsoy G.
Fotoğraflar Serkan Eldeleklioğlu

Daha önce bir marka ile ortaklığın, başka markalarla işbirliklerin olmuştu ama ilk kez tamamen sana ait bir marka yarattın. Muse For All'un ortaya çıkış sürecini senden dinleyebilir miyiz?
Çocuk hayalimdi. İlkokuldan itibaren çizim yapmaya başladım, bu en büyük hobimdi. Lise yıllarında moda tasarımı eğitimi almak istedim ama babamın ısrarı ile işletme okudum. Sonra, 28 yaşımda İMA'da iki yıllık moda tasarımı eğitimi aldım. Dokuz yıl süren bir marka ortaklığım oldu ve nihayetinde yollarımızı ayırdık; ikimizin hayalleri ve istekleri değişti.Tabii, hayallerimi bırakmak istemedim ve dört ay önce Muse For All markasını kurdum. Burada tek başıma hayallerimi gerçekleştirmeye çalışıyorum. İnanılmaz keyifli bir süreç. 10 yıllık tecrübemi katarak, yeniden doğru ve yanlış yaptıklarımı düzenleyip yeni bir marka ortaya çıkarıyorum. Benim için yenilenme ve keşif zamanı.

İsmi aynı zamanda markanın karakterini anlatıyor sanırım. Biraz açabilir misin?
Muse For all herkesten ilham alan ve aynı zamanda ilham veren bir marka olmayı hedefliyor. Muse kadınlarının, girdikleri her ortamda yıldız olduklarını düşünüyorum. Her parça sihirli... Kesinlikle Muse giyen kadınlar kendilerini farklı hissedecek ve gözler hep onlarda olacak. Bir kere denemelerini öneririm.

Parti elbiseleri, günlük kıyafetler, ofiste rahatlıkla giyilebilecek ceket, gömlek gibi parçaların yanı sıra bir de MFA denim koleksiyonuyla geniş bir ürün gamı var. Başlangıç koleksiyonunu böyle geniş tutmak cesaret işi, nasıl oldu?
Bu da en büyük hayalimdi. Bir markada her şeyin olması gerektiğini düşünüyorum. Muse For All'u hep büyük markalarla kıyaslıyorum. Isabel Marant, Iro gibi bir marka olmalı. Bu yüzden şimdiki koleksiyon bana az bile geliyor. Kışı o kadar hızlı çıkardım ki, bu bile çok güzel benim için.Yazın daha geniş bir koleksiyon çıkarmayı hedefliyorum.

Ayakkabı da yapıyorsun. Çanta ve başka aksesuarlar da gelir mi zamanla?
Evet, yazın çanta ve takı koleksiyonunu da ekliyorum. Çok heyecanlı bir süreç benim için.Ayrıca mayo koleksiyonu da geliyor. Bir markada olması gereken her şey olacak.

İlkbahar/yaz koleksiyonunun eli kulağında. Bize biraz önizleme yaptırır mısın; nasıl bir renk paleti, hangi materyaller, nasıl stiller var? Koleksiyonun renk paleti pastel tonlardan oluşuyor. Çok patlayan tonlar kullanmamaya çalışıyorum. Muse kadınları için hedef, ön planda kendilerinin olmaları. Kıyafetler sadece yan rol oyuncuları.Ama aynı zamanda imza niteliğinde olmalılar. Markada çok aksesuar kullanmayı sevmiyorum fakat işleme oyunları çok fazla olacak diyebilirim. Kumaşlar hep doğal; koton ve ipek ağırlıklı. Pastel renklerde zamansız desenlerimiz de olacak. Nişantaşı'ndaki Muse For All showroom'unun giriş katında giyim ve aksesuar koleksiyonları sergileniyor. Alt katta ise üretimin gerçekleştiği atölye bulunuyor.


"Muse For All kesinlikle benim stilimi yansıtıyor. Her zaman dolabınızın yıldızı olacak parçaların toplanmış hali"

lkbahar/yaz trendleri arasında seni en çok heyecanlandıranlar hangileri?
Bu sezon oversize'ın abartılmış halini göreceğiz. Ben bayılıyorum; bir kere inanılmaz konforlu demek oluyor. Bir jean'in içinde kaybolmak veya bir gömleğin kocaman gösterişli kollarını görmek beni mutlu ediyor.

Muse For All'un DNA'sını biraz daha inceleyelim. Bir şehir olsa neresi olurdu? Bir koku olsa ne olurdu? Bir oyuncu, film ya da şarkı olsa kim ya da ne olurdu?
Bir şehir olsa kesinlike Paris olurdu. Paris benim için rahat, konforlu ve şık; özet olarak tam bir Parizyen. Koku olsa vanilya olurdu. Oyuncu olsa Charlize Theron, film olsa Atomic Blonde olurdu.

Markanın çizgisinin kişisel stilinle birebir örtüştüğünü söyleyebilir miyiz?
Muse For All kesinlikle stilimi yansıtıyor. Zamansız, konforlu, şık ve kendini iyi tanıyan güçlü kadınlar için tasarlanmış, her zaman dolabınızın yıldızı olacak parçaların toplanmış hali. Kaliteli kumaşların konforlu kalıplarla birleşmesi.


"Muse For All kesinlikle benim stilimi yansıtıyor. Her zaman dolabınızın yıldızı olacak parçaların toplanmış hali"

Bu aralar Muse For All'dan başka gündeminde neler var? Ayağının tozuyla Paris'ten geldin.Yeni neler olacak önümüzdeki aylarda?
Gezmeyi ve ilham almayı çok seviyorum. Her ay elimden geldiğince yurtdışına çıkmaya çalışıyorum. Farklı tasarımcıları ve butikleri gezmeyi seviyorum.Ayrıca sokak da ilham veriyor bana.Özellikle Paris benim şehrim diyebilirim.Tüm şehir baştan aşağı stil içeriyor. Oturup kahve eşliğinde sokağı izlemeye bayılıyorum. Son seyahatim tamamen iş içindi. Çok güzel projelerim var.Moda Tutkusu yakında mağaza olacak. Online sitesi bitti ancak bir mağaza hedefimiz de var. Bunun için concept store oluşturmayı planlıyorum ve şu anda araştırmasını yapıyorum. Bir sonraki seyahatim Miami'ye olabilir.

Son zamanlarda izlediğin en iyi film, en iyi dizi, okuduğun en iyi kitap?
Joker kesinlikle en iyi film. Dizilerden Messiah'ı izledim ve beğendim. Son dönemde beni en çok etkileyen kitap ise Michelle Obama'nın otobiyografisi oldu.