Altın Kalpli Kadınlar
MODA

Altın Kalpli Kadınlar

Bond kızlarının cesareti Chopard mücevherlerinin çekiciliği ile birleşirse... Happy Hearts-Golden Hearts koleksiyonunun kalbimizi kazanmasının tek nedeni son James Bond filmi için yaratılmış olması değil.

GÜNCELLEME TARİHİ: 16 Nisan 2020

Bade Çakar

James Bond filmleri heyecan verici olmanın yanı sıra lüks detaylarla doludur. Etkileyici stiller, güzel destinasyonlar, güçlü kadınlar... Tüm bu özelliklere mükemmel uyum gösteren yüksek mücevher markası Chopard, 25. James Bond filmi No Time To Die'da Bond kızlarını eşsiz mücevherleriyle çekicilikte bir üst seviyeye taşıyor. İşbirliğine özel koleksiyonun ismi ise Happy Hearts-Golden Hearts.

Chopard uzun yıllardır film dünyasına tutkuyla destek veriyor. Sadece galalarda veya sinemada değil, Cannes Film Festivali gibi uluslararası sinema ile ilgili önemli etkinliklerin de kalbinde sürekli olarak yer alıyor. Hatta 1998'den bu yana resmi festival sponsoru olduğu Cannes'da, Trophée Chopard ile genç yetenekleri dünyaya tanıtıyor. Ayrıca uzun metrajlı filmlerin yapımına düzenli olarak katkıda bulunuyor. Sinema dünyasına bu kadar yakın olan bir markanın o dünyanın kült serilerinden birine dahil olması şaşırtıcı değil.

İşbirliği için yaratılan koleksiyon markanın klasik çizgilerini barındırmasının yanı sıra ilhamını Chopard'ın ikonik Heart koleksiyonundan alıyor. Ancak kalp formu sadece aşk ve tutkunun değil, aynı zamanda cesaretin sembolü olarak karşımıza çıkıyor. Zira Fransızca kalp anlamına gelen "coeur" esasen Latince'de cesaret anlamına gelen "cor"dan türemiş bir kelime... Hem aşk hem cesaret; Bond kızları ile özdeşleşecek daha güzel bir sembol olamazdı!

Chopard Eş Başkanı ve Sanat Yönetmeni Caroline Scheufele, koleksiyonun James Bond kadınının vizyonunu temsil ettiğini söylüyor: Kararlı ve cesur. Happy Hearts-Golden Hearts'ın merkezinde elbette kalp motifi yer alıyor.

Koleksiyonda yer alan tasarımların hepsi sürdürülebilir yöntemlerle etik olarak elde edilmiş pembe altınla üretilmiş. Zaten Chopard 2018 yılından beri tasarımlarında etik altın kullanmayı tercih ediyor.

Klasik Happy Hearts koleksiyonunda gördüğümüz renkli kalpler, bu özel seride tamamen altın ile buluşmuş. Sonuçta altın, James Bond filmlerinin DNA'sında var. Serinin altın ile ilişkisi oldukça eskiye dayanıyor; Goldfinger (1964), The Man with the Golden Gun (1974), Golden Eye(1995)...

Happy Hearts-Golden Hearts koleksiyonu altın ve pırlantalı altın kalp seçeneklerine sahip bilezik, küpe, sallantılı ve uzun kolyelerden oluşuyor. Tasarımlarda dikkat çeken büyük kalp ve pırlantalı minik kalp birleşimi ise markanın özgür ve maceraperest ruhu yansıtan imzalarından biri.

Koleksiyon Chopard butiklerinde şimdiden yerini aldı. Filmdeki Bond kızları Ana de Armas ve Léa Seydoux da kampanya çekimleri için kamera karşısına geçti. Lea Seydoux, Benoit Peverelli tarafından Ana De Armas ise Guy Aroch tarafından Golden Heart tasarımlarıyla fotoğraflandı.