4-5 kişilik
Malzemeler
► 100 gram kuru kayısı
►100 gram kuru dut
►1 çorba kaşığı tereyağı
►Yarım su bardağı su
Üzerine:
►Kaymak, ceviz
Hazırlanışı
Kayısı ve dutları iyice yıkayın. Üzerinden sıcak su geçirip siyah suyunu akıtın. Süzülmüş meyveleri bir tencereye alın. Üzerine yarım su bardağı suyu gezdirip kaynatın. Kaynayınca tereyağını ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Tencerenin kapağı kapalı şekilde bekletip soğumasını sağlayın. Servis tabağına alıp kaymak ve cevizle servis yapın.
Aşçının notu: Kullanılacak kuru kayısının açma kayısı denilen, ikiye bölünüp kurutulan kayısı olması gerekiyor.
Kaynak: Sofra
Abone olmak için: Tıklayın
Malzemeler
►
►100 gram kuru dut
►1 çorba kaşığı tereyağı
►Yarım su bardağı su
Üzerine:
►Kaymak, ceviz
Hazırlanışı
Kayısı ve dutları iyice yıkayın. Üzerinden sıcak su geçirip siyah suyunu akıtın. Süzülmüş meyveleri bir tencereye alın. Üzerine yarım su bardağı suyu gezdirip kaynatın. Kaynayınca tereyağını ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Tencerenin kapağı kapalı şekilde bekletip soğumasını sağlayın. Servis tabağına alıp kaymak ve cevizle servis yapın.
Aşçının notu: Kullanılacak kuru kayısının açma kayısı denilen, ikiye bölünüp kurutulan kayısı olması gerekiyor.
Kaynak: Sofra
Abone olmak için: Tıklayın




