LIFESTYLE
Bilmeniz gereken bir içki: Mojito
Popülaritesini, en sıkı tüketicisi Ernest Hemingway'e borçlu olan bir içki o... Ve nasıl yapıldığını bilmemiz gereken bir içki..
GÜNCELLEME TARİHİ: 14 Nisan 2010
►Bardak: Mojito
uzun sürede içilen
bir içkidir; bu yüzden, bardağının da
uzun olanlardan seçilmesi gerekir.
►Nane: Sekiz nane yaprağını, aromasını vermesi için ezin. İçine atmadan önce de bardağın içi yüzeyine sürün ki,
kokusu kalıcı olsun.
►Lıme: Artık marketlerde
kolayca bulunuyor.
Bir
yemek kaşığı lime
suyunu, bardağa ekleyin.
►Şeker: İki çay kaşığı esmer şekere ihtiyacınız olacak.
►Buz: Bardağın yarısına kadar, parçalanmış buz doldurun.
►Karıştırma: Bu ana kadarki tüm malzemeleri, yaklaşık beş saniye boyunca karıştırın.
►Rom: Karışıma
biraz daha buz ve 50 ml rom ekleyin.
►Soda: Bardağın en üstüne az miktarda soda ekleyin.
►Çalkalama: Uzun
bir kaşıkla, tüm içeriği çalkalayın.
►Süs: Bardağın üstüne,
temizlediğiniz nane yapraklarından
birini koyun.
►Nane: Sekiz nane yaprağını, aromasını vermesi için ezin. İçine atmadan önce de bardağın içi yüzeyine sürün ki,
►Lıme: Artık marketlerde
►Şeker: İki çay kaşığı esmer şekere ihtiyacınız olacak.
►Buz: Bardağın yarısına kadar, parçalanmış buz doldurun.
►Karıştırma: Bu ana kadarki tüm malzemeleri, yaklaşık beş saniye boyunca karıştırın.
►Rom: Karışıma
►Soda: Bardağın en üstüne az miktarda soda ekleyin.
►Çalkalama: Uzun
►Süs: Bardağın üstüne,




