Doğal tatlandırıcıyla yapılan reçel tarifleri
BEBEĞİM/İPEK KUŞÇU
Reçelsiz kahvaltı sofrası olmaz elbette. Yaz meyveleri bitmeden harekete geçip, kış için nefis kahvaltılıklar hazırlamanın zamanı geldi. Okulların başlayacağı şu günlerde tatlı miniklerinize enerji depolamak İpek Kuşçu’nun doğal bir tatlandırıcı olan Agave Şurubu ile hazırladığı reçel tariflerine bayılacaksınız!
Doğal tatlandırıcıyla yapılan reçel tarifleri
Yıllardır şekersiz reçel denemeleri yaparım. Pekmezli, elma sulu derken, pek çok yolu denedim. En son sevgili Arzu hanım ile sohbet ederken, bana Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi’nde verdiği “Doğal Reçel” atölyelerinde yaptığı Agave Şuruplu reçeli anlattı. Yapımı bana çok basit ve ilginç geldi. Hemen denedim ve sonuç çok başarılı. Tariflerimi ilk önce 1/2 kilo ölçü ile denemeniz için o ölçülerde uyguladım. Sonra daha fazla miktarda yapabilirsiniz. Afiyet olsun. Ayrıca sevgili Arzu Yakut’a buradan sevgi ve teşekkürlerimi iletiyorum.
Agave Şurup hakkında…
Agave şurubu doğal bir tatlandırıcıdır. Yüzde 100 doğal ve organik bir üründür. Bu şurubun bitkisi olan Agave kaktüsünün anavatanı Kuzey ve Güney Amerika’dır. Şurup kaktüsün içindeki sıvıdır. Agave şurubunun metabolize edilmesi daha kolaydır. Beyaz şekerden daha tatlı olduğu için daha az kullanım sağlanmalıdır. En önemli özellikleri tatlandırırken kan şekerini rafine şeker gibi süratle değil yavaşça yükseltmesi ve böylece pankreasın kan şekerini çok daha az insülin salgılayarak kolayca kontrol etmesine imkan vermesidir.




