Gezi rehberi: Alaçatı
Aktüel
Son yılların en popüler tatil beldelerinden biri olan Alaçatı'yı bir de yaz sezonu açılmadan görmelisiniz!
Alaçatı’ya gitmek istediyseniz, ulaşım şöyle: Alaçatı’nın İzmir’den uzaklığı 70 kilometre, İzmir Adnan Menderes Havaalanı’ndan uzaklığı 90 kilometre. İstanbul’dan karayoluyla gelecekler Yenikapı-Bandırma Feribotu’ndan indikten sonra 4-5 saatte Alaçatı’ya ulaşabilir. Varan ve Ulusoy, Alaçatı’ya düzenli otobüs seferleri de yapıyor. Alaçatı’ya İzmir’den otobüsle 1 saatte gidilebiliyor. Kendi aracıyla gelecek olanlara bir de müjdemiz var; Alaçatı’da kesinlikle otopark ücreti alınmıyor.
Gezi rehberi: Alaçatı
Girit ve Rum mutfağı hâkim
Yeme-içmeye gelince, burada Girit ve Rum mutfağı hâkim. Birbirinden şık restoranları var. Restoranlar iç dizaynlarıyla dekorasyon dergisinden çıkmış gibi görünüyor. Çoğunun bahçesi de var. Bahçeler sardunyalarla, sümbüllerle ve yeşilin onlarca tonuyla bezeli. Yeme-içme konusunda Alaçatı’nın en önemli özelliği kahvaltıları.
Kahvaltılar adeta bir ayin gibi yapılıyor. Tüm oteller misafirlerini bahçelerinden taze kopardıkları biber ve domateslerle, hakiki ballarla, en güzel zeytin çeşitleri, lor peyniri, organik köy yumurtası ve ev yapımı reçellerle besliyor.
Bu arada hemen belirtelim, Mayıs’ın 19’unda bu yıl ilki gerçekleştirilecek bir sanat festivali düzenlenecek. Festival kapsamında Alaçatı’ya birçok genç sanatçı davet edilerek çalışmaları sergilenecek.
Gezi rehberi: Alaçatı
Bisiklete binin, tavla oynayın
Şu an Alaçatı’ya gelirseniz, bisiklet turları yapma, otellerin kendi içinde düzenledikleri tavla turnuvalarına katılma, pazartesileri Dostane Kahve’de sinema gecesine iştirak etme, çoğu büyük şehirlerin keşmekeşinden kaçıp Alaçatı’ya yerleşmiş olan kafe ve restoran sahipleriyle sohbet etme, rüzgâr sörfü yapma gibi birçok imkanınız var.
Ayrıca Schengen vizeniz var ise 45 dakikada feribotla Sakız Adası’na gidip gezebilir ve altınızda otomobil var ise Urla’ya geçip bağlarda şarap tadımı yapabilirsiniz. Alaçatı’da ilkbaharı kaçırmayın deriz…
Gezi rehberi: Alaçatı
Nerede kalınır?
SEDİRLİ EV: Cumbalı ferah odaları, bahçe ve havuz keyfi, taze pişen ev yemekleri ile sıcacık bir atmosfer. Caz ve klasik müzik ile şarap eşliğinde unutulmaz akşamlar sunuyor.
CADDE 75 OTEL: Sıradanlıktan uzak, geniş odaları, huzur dolu bahçesi ve bir butik otelden bulabileceğiniz en yüksek kalitedeki servisiyle beldenin gözdelerinden.
TAŞ OTEL: Alaçatı’nın ilk oteli olan 120 yıllık bir Rum konağı. The Sunday Times tarafından Avrupa’nın “en hoş” 20 otelinden biri olarak seçilmiş. Misafirleri için geniş bir kütüphanesi de var.
SAILORS OTEL: Alaçatı çarşının tam göbeğinde 150 yıllık bir taş bina. Ev yapımı reçelleri ve cevizli ezmesiyle kahvaltıları çok meşhur.
TASH MAHAL OTEL: Müthiş bir bahçe, büyüleyici bir güzellik, sızma zeytinyağı ile yapılan en güzel Ege lezzetleri… İncelikli ve zarif bir 19. yüzyıl rüyası.
İNCİRLİ EV: Avlusundaki yaşlı incir ağacının etrafına konumlanmış büyüleyici bir yer. Odaların her biri farklı döşenmiş, geniş ve ferah.
KESRE OTEL: Çıkmaz bir sokağın içinde konumlanmış gizli bir cennet. Ev sahibesinin kendi elleriyle yaptığı börek ve kurabiyelere doyacaksınız.
MANASTIR OTEL: Geniş bahçesi, havuz kıyısındaki palmiye ağaçları ve beyaz renk ağırlıklı şık odalarıyla Alaçatı’nın en iddialı mekânlarından. Kahvaltılarında her şey tamamen organik.
NÜANS OTEL: Çarşının girişindeki otelin sahipleri İstanbullu karı koca iki ressam. Sanat ruhu otelin her duvarında ve masalarında bile hissediliyor.
Gezi rehberi: Alaçatı
Nerede yenir?
ASMA YAPRAĞI: Tezgâhta günün yemeklerini görüp seçiyorsunuz. Zeytinyağlılar, sebze yemekleri çeşit çeşit. Akşamları çeşitli mezeleri tadarken içkinizi yudumlamak için ideal. Fırında pişen sarımsaklı kuzu kol spesiyali.
AGRILIA: Caz müzik eşliğinde, ev yapımı makarnalar, deniz ürünleri ve Arjantin etkisinin hissedildiği ıslak ve kuru marine edilmiş et çeşitleri ve gelincik şerbetiyle ön plana çıkıyor.
BARBUN: Havyar, deniz tarağı ve trüf gibi dünya tatları yerel Ege tatlarıyla harmanlıyor. Menüde tüm tütsüleme, dinlendirme, sos oluşturma safhaları büyük bir özenle gerçekleştiriliyor.
Gezi rehberi: Alaçatı
Nerede yenir?
FERDİ BABA: Deniz ürünleri seviyorsanız burada sardalyaya sarılmış sebzeleri ve okyanus böreğini denemelisiniz deriz. Yunan usulü ahtapot ızgara ise anlatılamaz ancak yaşanır.
TUVAL: Ege mezeleriyle ünlü restoranda somonlu fettucini, karabiberli dana carpaccio ve fırınlanmış peynirli mantar denenmesi gereken lezzetlerden bazıları.
Gezi rehberi: Alaçatı




