Güveçte bulgur pilavı
LIFESTYLE

Güveçte bulgur pilavı

GÜNCELLEME TARİHİ: 12 Aralık 2009

4 kişilik

Malzemeler

4 adet pirzola
►1 adet yemeklik doğranmış soğan
►2'şer adet domates ve dolmalık biber
►3 su bardağı su
►2 su bardağı pilavlık bulgur
►Pulbiber, tuz, 1 adet nar

Hazırlanışı
Soğanı, küp şeklinde doğranmış domates ve biberi güvecin içine koyun. Üzerine pirzolaları dizin. Suyu ekleyip, ağzı kapalı olarak önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 1 saat pişirin. Arasıra kontrol ederek suyu azalmışsa su ilave edin. Piştikten sonra pirzolaları içinden çıkarın. Bulgur, pulbiber ve tuzu katıp karıştırın. Güvecin ağzı kapalı olarak fırında suyunu çekene kadar pişirin. Güveci fırından çıkardıktan sonra kaşıkla pilavı alt üstedin. Üzerine pirzolaları dizip nar taneleri serpin. Ağzı açık olarak fırında etlerin üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.



Kaynak: Sofra
Abone olmak için: Tıklayın