Hafta sonu nerede, ne yesek?
Üç Duayenden Tek Restoran: Temenye Et & Kebap Marin
Pendik Burnu, eski adıyla Temenye, yeni açılan ve Türkiye’nin en iyi marinalarından biri olan Marintürk ile ayrı bir canlılık kazandı. Benzerlerini güney sahillerinde görmeye alışkın olduğumuz güzellikteki bu marina, keyifli yemekler yiyebileceğiniz mekanlara da ev sahipliği yapıyor.
Sinan Özedincik / Şamdan
Hafta sonu nerede, ne yesek?
Her biri kendi alanında duayen isimler olan Bebek Balıkçısı’nın ortağı ve işletmecisi Ertuğrul Karabulut, Çengelköy İskele ve Kordon Balıkrestoranlarının ortağı ve işletmecisi Eftal Çolak ile yurtiçi ve yurtdışında birçok ünlü et restoranının kurucusu olan Erhan Konukoğlu da Temenye Et & Kebap Marin adlı bir mekan açarak sektördeki güçlerini Pendik’te Marintürk’de birleştirdi.
Hafta sonu nerede, ne yesek?
Marmara Deniziyle Prens Adaları’nın muhteşem manzarası ve marinada demirleyen teknelerle güney sahillerini aratmayan bu bölgeden adını alan Temenye Et &Kebap Marin, biftekten schnitzel’e, Osmanlı mutfağından Güneydoğu mutfağına kadar iddialı bir mönü sunuyor.
Hafta sonu nerede, ne yesek?
İstanbul Boğazı’nın tecrübeli isimlerinin bir araya gelmesiyle kurulan Temenye’de, mutfak olarak Güneydoğu ve Antep mutfağı ağırlıklı olmasının yanı sıra, kuzu saray kebap gibi Osmanlı mutfağından seçkin yemeklerinide bulabilirsiniz.
Hafta sonu nerede, ne yesek?
Bunların yanında tbone steak’den fettucini alpesdo gibi her damak zevkine hitap eden dünya mutfağını da başarıyla hazırlıyorlar. Uluslararası birçok ödülü bulunan Şefi Erturan Çalışkan ve ekibinin hazırladığı Temenye kebap buğlama, antrikotala Temenye, nazlıgöl, şato file ala Temenye, fırında avcı böreği, piliç sultan sarma, bonfileşato, kuzu tandır kebap, yoğurtlu kebap, nar eksisoslu incik mutlaka tatmanız gereken yemeklerin başında geliyor. Birbirinden lezzetli salatalar,mezeler ve tatlılar ise bu özel yemekleri tamamlıyor. İstanbul Boğazı’ndaki mekanları aratmayan Temenye Et & Kebap Marin, bahçesinde 500, kapalı alanda ise 200 kişiyi ağırlayabiliyor.
Hafta sonu nerede, ne yesek?
Eşsiz manzarası, muhteşem lezzetleri, bahçesi ve şık dekorasyonu ile öğle ve akşam yemeklerini bir tatil havasına sokan Temenye Et & Kebap Marin, cumartesi ve pazar günleri sunulan açık büfe kahvaltısı ile de iddialı. Ulaşım, trafik ve otopark sorunu yaşamak istemeyen, huzur içinde keyifli bir yemek yerken kendisini tatilde hissetmek isteyenler için Temenye Et & Kebap Marin iyi bir alternatif...
Hafta sonu nerede, ne yesek?
Köşebaşı Afyon'da
Restoran zincirine yurtiçi ve yurtdışında yeni şubeler ekleyerek büyüyen Köşebaşı’nın son durağı Afyon oldu. Klasikleşen lezzetlerini Afium Alışveriş Merkezi’ne taşıyan Köşebaşı, express ve restoran konseptlerini bir arada sunuyor.Bilindik alışveriş merkezlerinden farklı bir şekilde tasarlanan Afium’un, en güzel noktalarından birinde misafirlerini ağırlayan Köşebaşı,zengin mönüsü ile de kebapseverlerin tercihioluyor. Pastırmalı humus, patlıcan salatasıve çiğ köfte en sevilen mezeler; gavurdağı vetoros ise en sevilen salatalar olarak hemen hermasa tarafından sipariş ediliyor. Köşebaşı’na özgü Tarsusi Kebap ve herkesi kendine hayran bırakan şaşlık kebabı da Köşebaşı’nı, lezzet tutkunlarınınvazgeçilmezi yapıyor. Künefe ise“dünyanın en iyi künefesi” olarak nitelendiriliyor. Afyonkarahisar’ın cazibe merkezi İkbal Afium Eğlence ve Outlet Merkezi’nde yapılacak olan keyifli alışverişin ardından tatlı yorgunluğunuzu,Köşebaşı’nda atabilirsiniz.Tüm Köşebaşı restoranlarında olduğugibi Afium Köşebaşı’nın dekorasyonunda da sade ve net çizgiler ön plana çıkıyor. Modern ve şık ambiyansı ile de kısa sürede Afyon’un en popüler mekanlarından biri olan Köşebaşı, hem kapalı bölümü hem de ferah terası ile öğlen ve akşam yemekleri için tercih ediliyor.
Hafta sonu nerede, ne yesek?
Wienerwald'den Yeni Bir Tat
Siparişlerinizin restoran sıcaklığında ulaşması için Türkiye’de ilk defa sıcak hava üfleyen sisteme sahip motosikletli kuryeler kullanan Wienerwald’inen yeni lezzeti muhteşem tavuk schnitzel ile damaklarda bayram havası esiyor.Sağlıklı pişirme yöntemleri ve farklı soslarıyla hayatımıza yepyeni tatlar kazandıran Wienerwald, birbirinden lezzetli yeni ürünleri ve avantajlı fiyat politikasıyla iddiasını sürdürüyor. Wienerwald ailesine katılan en yeni lezzetlerden biri tavuk schnitzel. Almanların ünlü schnitzel formülünü Türk damak tadına uyarlayan Wienerwald’inelma dilim patates ile servis edilen tavuk schnitzel’i sadece 11 TL’den satışa sunuluyor.
Hafta sonu nerede, ne yesek?
Hayatın İçinden...
Yaratıcı yorumlar, Ace Restaurant & Lounge'da
Aistanbul’un en yeni butik oteli Avantgarde Hotel,iddialı mutfağıyla da özellikle iş dünyasının gözdesi oldu. Otelin ‘Ace Restaurant & Lounge’ adlı restoranı modern Türk ve dünya mutfaklarının eşsiz lezzetlerini yeniden yorumlayarak konuklarına eşsiz bir deneyim yaşatıyor.Dekorasyonundan hizmet anlayışına kadar her ayrıntısı lüks bir otel niteliğinde tasarlanan Avantgarde Hotel, iş ve ticaret hayatının kalbinin attığı Zincirlikuyu Levent’te hizmet veriyor. Avantgarde Hotel, restoranı ile de şehrin merkezinde ama günlük yaşamın karmaşasından uzak, seçkin ortamında, konuklarına daha önce tatmadığı lezzetleri deneme fırsatını sunuyor. Burası, iş merkezlerine yakın konumuyla ve şık dekorasyonuyla özellikle iş yemekleri ve toplantıları için özel bir ortam yaratıyor.Avantgarde Hotel, mutfağıyla da son derece iddialı. Mutfak ve servis konsepti, dünyanın en prestijli yarışması olan ‘Culinary’ temel alınarak oluşturulan Ace Restaurant,ferah ortamı ve göz alıcı şık tasarımıyla da dikkat çekiyor. Yemeklerin lezzetikadar, sağlıklı beslenmeye de çok önem verilen restoranda kullanılan malzemelerin hiç birinde katkı maddesi bulunmuyor. Tamamı organik ürünler kullanılara khazırlanan menüdeki yemekler ve tatlılar, Türkiye’nin en iyi aşçılarından biri olan Hasan Korkmaz tarafından yorumlanıyor.
Hafta sonu nerede, ne yesek?
Leziz Bir Öneri
1992 yılından bu yana balık restoranı olarak faaliyet gösteren Kireçburnu Deniz Restaurant, yenilenmiş dekorasyonu ve mönüsüyle misafirlerine hizmet vermeye devam ediyor. 18 Haziran’dan itibaren Beyoğlu Balık Pazarı’ndaki ünlü Mer Balık’ın patronları Yüksel ve Kemal Selçuk kardeşlerin sahibi olduğu Deniz Restaurant, muhteşem Boğaz manzarası eşliğinde kaliteli hizmet ve uygun fiyat politikasıyla da dikkat çekiyor.Balık restoranları arasında özellikle mezeleriyle nam salmış olan Aziz Usta’nın katılımıyla daha da güçlenen Deniz Restaurant, lezzetli balık yemek isteyenlerin ortak adresi olacağa benziyor.
Hafta sonu nerede, ne yesek?
Klasik Müzik Profesörünün Aşçılık Merakı
İstanbul’un en köklü yeme - içme mekanlarından Rejans Restaurant’ın akıbeti merakkonusu olmaya devam ediyor. Rejans’ın bulunduğu mekanın sahibi, kızının bir Rus lokantası işletmek istediğini belirterek tahliye davası açmıştı. Şimdi, merak edilen konu, mal sahibinin bir klasik müzik profesörü olan kızı Emel Çelebioğlu’nun, böyle bir mekanı işletmek için gerekli olan ‘ustalık belgesi’ne sahip olup olmadığı...Rejans Restaurant’ın şu anki işletmecilerinden, örneğin Erdal Sezener, böyle bir ustalık belgesine sahip olmanın yanı sıra, 2005 yılında ‘Krallara Layık Bir Sofra: Rejans Yemekleri’ adlı bir de kitap yazarak, bu konudaki uzmanlığını tescillemişti.Mekanı bir Rus lokantası olarak işletmek isteyen mal sahibinin, Rejans ismini kullanma talebinin olmaması da, bu mekanda 80 yıldır var olan ve ‘Bir Beyoğlu Klasiği’ olarak anılan Rejans efsanesine son vermek amacına yönelik bir girişim olarak yansıyor.
Hafta sonu nerede, ne yesek?
280 Yıllık Klasikleşen Lezzet
1724’den bu yana, Fransa’nın ve dünyanın bir numaralı Premium Cognag’ı olma özelliğini koruyan Remy Martin artık Türkiye’de... 1724 yılında kurulan Remy Martin Cognac evinin sadece tek bir amacı vardı; Cognac'in kalbine sahip olmak!1738 yılında Fransa Kralı 15. Louis’nin ulusal üzümekim yasağına rağmen, üstün lezzet ve kalitesinden dolayı sadece Remy Martin Cognac evine üretimiçin verdiği özel izin, yüzyıllarca sürecek bir geleneğin temelini atmış oldu.Bugün tüm dünyada konyağın en büyük temsilcisi haline gelen Remy Martin uzun bir aradan sonra X.O. ve V.S.O.P. çeşitleri ile yeniden Türkiye’de...




