Haftasonu nerede, ne yesek?
Şamdan PLUS / Sinan ÖZEDİNCİK
Arnavutköy’de tarihi binada hizmet vermeye başlayan İtalyan restoranı ‘Antica Locanda’ yüksek tavanı ve şık dekorasyonu ile dikkat çekiyor. Restoranın mönüsünde ağırlıklı olarak geleneksel ve Rustik İtalyan mutfağı örneklerine yer veriliyor. Antica Locanda’nın hem sahibi hem de şefi olan Gian Carlo Talerico’nun ‘en iyi malzemelerle en yalın şekilde pişirme’ anlayışı tabakların hem lezzetinde hem de sunumunda kendini hissettiriyor. Tıpkı tipik bir İtalyan ‘locanda’sında olduğu gibi, makarnalar servisten birkaç saat önce hazırlanıyor, risotto ise sipariş verildiğinde pişiriliyor. Ekmeklerin mutfakta piştiği, tatlıların da yine şef tarafından günlük hazırlandığı Antica Locanda’nın pizzalarını tatmak için ise öğle yemeği saatlerinde Arnavutköy’e uğramak gerekiyor.
Haftasonu nerede, ne yesek?
Geleneksel İtalyan mutfağını yöresel çeşitliliği ile sunmayı hedefleyen Antica Locanda’da, kökeni Ortaçağ’a uzanan ve tipik bir İtalyan başlangıç tabağı olan crostino, Ligurya usulü kalamar yahnisi, Roma usulü taze bucattini carbonara, Toskana usulü taze maccheroni gibi tabaklar da özgün lezzetlerine uygun şekilde hazırlanıyor. Aklının mönüye koyamadığı yemeklerde kaldığını belirten Şef Gian Carlo Talerico, her akşam hazırladığı değişik yemeklerle misafirlerine sürpriz tatlar da sunuyor.
Haftasonu nerede, ne yesek?
Şefin genellikle cuma akşamları hazırladığı osso bucco kaçırılmaması gereken bir lezzet. Yüksek Mimar Turhan Kaşo yönetiminde bir yılı aşan restorasyon sürecinden sonra ortaya çıkan Antica Locanda, giriş ve asma kattaki 50 kişilik alt salon ve 20 kişilik gruplara hizmet veren üst salon olmak üzere iki bölümden oluşuyor. Kilise’nin bahçesine açılan küçük bir de terası bulunan Antica Locanda, pazartesiden cumartesiye öğlenleri 12.00-14.30, akşamları 18.30-23.30 saatleri arasında servis veriyor. Pazar günleri kapalı olan restoranın akşam saatlerinde vale hizmeti de mevcut.
Haftasonu nerede, ne yesek?
KEBABIN USTASI DÖNDÜ!
İsmail Hakkı Öztürk tarafından 1981 yılında İstanbul Mercan Yokuşu’nda kurulan ve Gaziantep mutfağını İstanbullularla tanıştıran Nezih Kebab Yuvalama, şimdilerde bayrağı babasından devralan Galip Öztürk tarafından Kartal’da açılan yeni mekanıyla 30. yaşını kutluyor. Etnik yemeklerdeki ustalığı, başarılı işletmesi ve müşteri hizmeti konusundaki hassasiyeti, sadece Türkiye’de değil Avrupa ve Amerika’da da hayli dikkat çeken ve sayısız kez ‘En İyi Yöresel Mutfak’ unvanına layık görülen Nezih Kebab Yuvalama, New York Times’a da haber olmuştu. 45’e yakın kebap seçeneği ile, çeşitli otoriteler tarafından en iyi et ve kebap lokantaları arasında yerini alan kebapçı, Turizm ve Kültür Bakanlığı tarafından da 2003 yılının ‘En İyi Et ve Kebap Lokantası’ olarak seçilmişti. Dünyanın birçok ülkesinde yayınlanan şehir rehberi Time Out tarafından da 2003 yılının ‘En İyi Et Lokantası Ödülü’nü aldı. Galip Öztürk, Kartal’da açtığı şık mekanıyla babasının izinde yola devam ediyor. Yeşilliklerin arasında, çam ağaçlarının içinde 300 kişi kapasiteli bahçe ve 150 kişilik kapalı alana sahip olan mekanda çocuklar da unutulmamış. Geniş oyun parkı ve yemek yeme alanına sahip bu alanda çocuklar eğlenirken aileler de keyifli vakit geçiriyor.
Haftasonu nerede, ne yesek?
MACHKA PARK’TA GÜLAY ERALP RÜZGARI
Maçka Parkı’ndaki eşsiz manzarası ve gurme meyhane lezzetleri ile eğlenceseverlerin yeni buluşma noktası olan Machka Park Meyhanesi; her çarşamba gecesi Gülay Eralp’a ev sahipliği yapıyor. Yeme-içme ve eğlence hayatına yeni bir soluk getiren, Machka Park Meyhanesi, eğlenceli geceleri ve ev sahipliği yaptığı ünlü sanatçılarıyla dikkat çekiyor. Eğlence sektörünün önde gelen isimlerinden Uğur Bozkurt’un imzasını taşıyan Machka Park Meyhanesi, sesi, yorumu ve sahnesiyle ünlü Gülay Eralp’i ağırlıyor. Sesi ve usta yorumculuğuyla ünlü Gülay Eralp, her çarşamba gecesi Machka Park Meyhanesi’nde unutulmaz anlar yaşatmak için sahnede yerini alıyor. Mekan pazar günleri hariç haftanın her günü 12.00-02.00 saatleri boyunca hizmet veriyor.
Haftasonu nerede, ne yesek?
Hayatın İçinden...
‘MEKSİKA ATEŞİ’ BAŞLIYOR
Meksika mutfağının karşı konulmaz lezzetlerini Divan farkıyla keşfetmeye hazır mısınız? Özel baharatlarla hazırlanan bu baş döndürücü lezzetler ile Meksika ateşinin sizi de sarmasını istiyorsanız Divan Pub ve Brasserie’leri ziyaret edebilirsiniz. Divan Pub ve Brasserie’lerin yetenekli ve usta şefleri tarafından hazırlanan leziz mönüden başlangıç olarak acılı kokteyl sos ile marine edilerek sunulan Karides Ceviche’yi deneyebilirsiniz. Hafif lezzetleri tercih edenler Tortilla basket içinde salsa sos eşliğinde servis edilen Bonfile Salatası’nı veya acılı Sezar Sos ile farklılaşan Meksika Usulü Sezar Salatası’nı tercih edebilirler. Özel Fajita baharatı ile marine edilmiş ızgara bonfile parçaları, soğan, domates, renkli biberler, salsa, guacamole ve ekşi krema sos ile tatlandırılmış Dana Etli Fajitas, Meksika mutfağının Divan usulü muhteşem yorumu... Orijinal baharatlar ile hazırlanan, farklı lezzetleri ile sizi büyüleyecek Meksika yemeklerinin ardından, tatlı olarak Divan’ın leziz çikolatalı dondurması eşliğinde servis edilen tarçın ve şekerle kaplanmış tortilla, Tarçınlı Çıtır Bunuellos’u mutlaka tatmalısınız.
Haftasonu nerede, ne yesek?
TAKSİMPARK’TA LEZZET VE EĞLENCE BİR ARADA
Taksimpark, lezzetli mönülerinin yanı sıra eğlenceleriyle de İstanbullulara keyifli saatler yaşatıyor. Her cuma Ayşe Sağyaşar ve Alican Atalay ile fasıl müziğinin yapıldığı mekanda her cumartesi ise Suzan Kardeş ve Bekriya Band ile Balkan Geceleri eğlence tutkunlarını bekliyor. Eğlence kadar damak tadına da önem verenler Taksimpark’ın lezzetli mönüsünden seçim yapmakta zorlanacak gibi görünüyor. Mönüde o kadar çok alternatif var ki, hangisinden tadacağınıza karar veremiyorsunuz. 200 kişilik salonu,150 kişilik terası ile Taksimpark, iyi bir yemek ve eğlence mekanı alternatifi oluşturuyor.
Haftasonu nerede, ne yesek?
BU GECE ÇOK KONUŞULACAK
Dünyaca ünlü porno yıldızı Sasha Grey, 5 Mart Cumartesi gecesi ROXY’de DJ kabininde olacak! Yetişkin film yıldızlığının yanı sıra entelektüelliğiyle de ön plana çıkan Grey’in, Sasha adını efsanevi KMFDM grubunun vokalisti Sascha Konietzko’dan, soyadını ise Oscar Wilde’ın klasikleşmiş romanı ‘Dorian Gray’in Portresi’nden edinmiş olması ise bunun geçerli bir kanıtı. Müziğe olan tutkusunu Amerika ve Kanada’daki seçkin partiler için gerçekleştirdiği DJ setleriyle hayranlarına aktaran Sasha Grey, ROXY için çok özel bir gece hazırladı. Parti müdavimleri arasında Keanu Reeves, Drew Barrymore gibi tanınmış Hollywood yıldızları da olan Ekim 2010 Playboy kapak güzeli, eğlence ve dans dolu bir geceyle, İstanbul’da gelmiş geçmiş en seksi partiyi vaat ediyor.
Haftasonu nerede, ne yesek?
ESKİ İSTANBUL KARNAVALI
Osmanlı İstanbul’unda her yıl Ortodoks Rumlar tarafından kutlanan, Brezilya’nın Rio, İtalya’nın Venedik karnavalının küçük ölçekli örneği ‘Apokries’, bu yıl da 4 Mart’ta Armada’da ‘Café Aman İstanbul’ ile birlikte canlandırılacak. Eski İstanbul’da yerleşik Rum Ortodokslarının 40 günlük ‘Büyük Oruç’ (Paskalya) öncesi düzenlediği bir karnaval olan Apokries, geçen yıl Ahırkapı’da Armada Otel tarafından canlandırılmıştı. Katılan herkesin kılıktan kılığa girip, maskeler takarak eğlendiği Apokries karnavalı sırasında eskiden, Galata ve Pera sokaklarında bir resmigeçit yapılır, eğlence, ‘Tatavla’da yapılan muazzam bir panayırla sona erermiş. İstanbulluların ‘Bakla Horani’ günü de dedikleri bu günden sonra Rumlar evlerine kapanır, perhiz ve ibadetle vakit geçirerek Büyük Paskalya Yortusu’nun gelmesini beklermiş. II. Dünya Savaşı’ndan sonra bu gelenek İstanbul’da tamamen ortadan kalkmış... Apokries etkinliği, Tatavla meyhanelerinin dekoru içinde ve Café Aman İstanbul’un coşkulu müziğiyle yaşanacak.
Haftasonu nerede, ne yesek?
Haftasonu nerede, ne yesek?




