Haftasonu nerede, ne yesek?
Şamdan PLUS / Sinan ÖZEDİNCİK
CHILAI
Angel Group bünyesinde, ismini semtin bilinen en eski adından alan ve açıldığı günden bu yana büyük ilgi gören ‘Chilai’, hiçbir yerde duyamayacağınız müzikleri, birbirinden lezzetli ve farklı mönü alternatifleri, şıklıkla bütünleşen eğlencesi ve Bebek’in muhteşem manzarasını bir arada sunuyor. İstanbul’un tüm renklerini, enerjisini ve keyfini içinde barındıran ve bistro&lounge, fine-dining, sushi bar, Godiva çikolata ve sanat galerisi olmak üzere konuklarını her katta farklı bir seçenekle karşılayan Chilai, Bebek’e yepyeni bir heyecan ve dinamizm katıyor.
Haftasonu nerede, ne yesek?
Mahmut Anlar’ın yarattığı konsept çerçevesinde bistro&lounge alanında minimal dokunuşlar ve doğal dokular ile ağırlıklı olarak ahşap kullanılırken, finedining katında ise deri koltuklar ve duvar kağıtları ile ağır ve şık bir ambiyans yaratılmış. Chilai’ın Executive Chef’i Hazer Amani öncülüğünde hazırlanan mönü, nefis tatları ve denenmemiş alternatifleri usta bir ahenkle bir arada sunarak sabah kahvaltısından akşam yemeğine uzanan bir deneyim yaşatmak için konuklarını bekliyor. Damak tadından ödün vermeyenler için tasarlanmış lezzetlere 200’ü aşkın şarap seçeneği bulunan geniş şarap kavından seçeceğiniz tatlar eşlik ediyor. Chilai’ın mönülerinde ağırlıklı olarak dünya lezzetleri göze çarpıyor.
Haftasonu nerede, ne yesek?
Her katın konseptine özel dekorasyon ve mönü oluşumunun yanı sıra, özel iş toplantıları yapabileceğiniz, davetlerde kapatabileceğiniz veya rahatça maç yayınlarını izleyebileceğiniz sanat galerisi ve sushi bar’ın bulunduğu birinci kat ve şık akşam yemeklerinizi muhteşem deniz manzarasına karşı yiyebileceğiniz fine-dining bölümü ile Chilai çok iyi bir seçenek. Chilai’ın müzik koordinatörlüğünü üstlenen, son yılların büyük beğeni toplayan ismi DJ Doğuş Çabakçor, lounge, chillout, jazzy house, deep ve funky house tarzı müziklerini eğlenceli tarzı ile birleştirerek mekana farklı duruşuyla yeni bir enerji katıyor.
Haftasonu nerede, ne yesek?
Chilai’ın farklı konseptlerine ve atmosferine uygun şekilde, Doğuş Çabakçor’un özenle seçtiği müzikler kahvaltıdan geceye kadar konuklara keyifli dakikalar vaat ediyor. Şık dekorasyonu, farklı tarzı, sıcak atmosferi ve her zevke hitap eden lezzetleri ile Chilai sevdiklerinizle yenilecek yemeklerinizin gözde adresi olacağa benziyor.
Haftasonu nerede, ne yesek?
MOREL MANTARLI LEZZETLER GAJA’DA...
Swissotel The Bosphorus’un 14. katında bulunan ve Boğaz’ın tüm güzelliğini gözler önüne seren Gaja Restoran, 4 -12 Mart tarihleri arasında baharın en güzel sürprizlerinden ‘Morel Mantarı’ ile lezzet şöleni yaşatıyor. Bahar mevsiminin en güzel tatlarından olan Morel mantarları, 20 yılı aşkın süredir Michelin yıldızlı mutfaklarda çalışan şef James Wilkins’ın leziz yemekleri ile Gaja Restoran’da hayat buluyor. Çağdaş dünya mutfağının eşsiz lezzetlerini sunan Gaja Restoran, Morel manta larının kullanıldığı, birbirinden enfes tatlardan oluşan mönüsü ve ona eşlik eden seçkin şaraplarıyla lezzet tutkunlarını bekliyor. Müzik danışmanlığını DJ Suat Ateşdağlı’nın üstlendiği Gaja Restoran’da, pazar hariç her gün saat 19.00 itibariyle Boğaz’ın tüm güzelliğini seyredebilir, müziğin keyfine varabilirsiniz.
Haftasonu nerede, ne yesek?
PELİT’İN BÜYÜK BAŞARISI
Çikolata ve pasta sektöründeki öncülüğünü restoran alanında da sürdüren Pelit’in başarılı şefi Özgür Akarsu ‘Anadolu Kebap’ ile 9. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali’nde altın madalya kazandı. Tüm Aşçılar Federasyonu (TAF) tarafından düzenlenen, Dünya Aşçılar Federasyonu (WACS) onaylı ve WACS’ın yönetim kurulu kararı ile bu sene ‘kıtalararası’ statüsüne yükseltilen 9. Uluslararası Gastronomi Festivali, İstanbul TÜYAP Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Akarsu, bu yıl 22 ülkeden 600 yabancı, 1200 yerli şefin katılımı ile düzenlenen 9. İstanbul Uluslararası Gastronomi Festivali Aşçılar Şampiyonası kapsamında Türkiye Aşçılar Milli Takımı kadrosunda yer alarak Türkiye’yi temsil etti.
Haftasonu nerede, ne yesek?
Hayatın İçinden...
ARMADA FASIL KULÜBÜ BİR GELENEĞE SAHİP ÇIKIYOR
Kurulduğu 1994 yılından beri İstanbul yaşam tarzında yeri olan gelenekleri canlandırıp, şehir hayatına sunan Armada Otel ile 30’lu yıllardan beri üretilen, günümüzün en köklü rakı markası Kulüp Rakı, Türk müziğinin giderek kaybolan bir türüne sahip çıkıyor. Mart ayı başından itibaren her hafta perşembe akşamı fasıl tutkunları yaşayan en eski fasıl üstatlarından Hanende Nurettin Çelik yönetiminde, Kanuni Reha Sağbaş ve ekibinin müziğini dinleyip, Kulüp Rakı eşliğinde İstanbul lezzetlerini tadacaklar. Tarihi yarımadada, ‘İstanbul’da İstanbul’u arayanlar’ için tasarlanan Armada Otel ve 1930’lu yıllardan beri geleneksel rakı değerlerini korumaya çalışan Kulüp Rakı, artık kaybolmaya yüz tutmuş fasıl müziğine eşsiz bir programla sahip çıkıyor. ‘Armada Fasıl Kulübü’ gecelerinde, unutulmakta olan bir kültür yeniden hayat buluyor. Armada Fasıl Kulübü’nde müzik dinlenirken çatal, kaşık ve servis gürültüsü olmaması için mezeler çilingir tepsileri ile önceden sunulacak. Ana yemek, tatlı ve meyve servisleri müzik aralarında yapılacak.
Haftasonu nerede, ne yesek?
W LOUNGE’DA HER GÜN AYRI BİR EĞLENCE
Her gün farklı Dj’ler eşliğinde en keyifli müzikleri dinlemek ve iş sonrası lezzetli atıştırmalıkların keyfine varmak için W Lounge ideal bir mekan. Salı gününden cumartesi gününe kadar Türkiye’nin en iyi Dj’lerinin muhteşem performanslarına tanık olabileceğiniz, keyifli atıştırmalıkları deneyebileceğiniz ve iş çıkışlarında birbirinden lezzetli kokteylleri yudumlayabileceğiniz W Lounge, hiçbir yerde dinleyemeyeceğiniz ayrıcalıklı müzik keyfini sunuyor. Başarılı Dj’lerden oluşan kadrosu ile çarşamba günleri Doruk Can, perşembeleri aynı zamanda W Lounge’ un müzik direktörlüğünü üstlenen Doğuş Çabakçor ile ‘back to back’ bir konuk DJ, cumaları Barış Türker ve cumartesi günleri ise yine Doğuş Çabakçor müziklerini eğlenceli tarzları ile birleştirerek eğlence düşkünlerini ağırlıyor. Artık sevdiğiniz Dj’lerin setleri size daha yakın. Yeniliklere doymayan W Lounge, Dj performansları için hazırlanan posterlerde Türkiye’de ilk defa uygulanan bir yöntem deniyor. Tüm smartphone’larda bulunan ‘barkod okuyucu’ uygulaması sayesinde flyer ve posterlerdeki barkodu okutarak Dj’lerin 30 dakikalık setlerini indirebilir ve dinleyebilirsiniz.
Haftasonu nerede, ne yesek?
‘MUTLU SON’ PARTİLERİ BAŞLADI
İstanbulluları gerçek Meksika yemeği ile tanıştıran Ranchero Restaurant, Nişantaşı’ndaki Reasürans Çarşısı içinde yer alan şubesinde, her cumartesi ‘Fin Feliz’ isimli konsept partiler düzenliyor. Tüm hafta boyunca iş stresi, yoğun çalışma temposu, koşuşturma derken yorulan zihinleri dinlendirmek için en ideal yol, dostlarla birlikte geçirilen eğlenceli bir hafta sonu partisi. İstanbul’daki Meksikalı Ranchero Restaurant da, Nişantaşı’ndaki şubesinde her hafta sonu Fin Feliz partilerine ev sahipliği yapıyor. Misafirlerinin, tüm haftanın yorgunluğunu atarak doyasıya eğlenmelerini ve yeni haftaya zinde başlamalarını hedefleyen Fin Feliz (Mutlu Son)partilerinin her cumartesi farklı bir konsepti olacak. Geceye katılanlar, DJ performansları eşliğinde dans edip eğlenirken, margarita, tekila ve Meksika’ya özgü yerel kokteylleri de tatma fırsatı bulacak.
Haftasonu nerede, ne yesek?
FİLİZLER, ARTIK 24 SAAT BOYUNCA AÇIK
Üsküdar Kız Kulesi’nin tam karşısında bambaşka bir lezzet ve manzarayla müdavimlerini ağırlayan Filizler Köftecisi, artık 24 saat açık olacak. Müdavimler, meraklılar, gecenin bir yarısı karnı acıkanlar, canı şöyle sıcacık, ilaç gibi bir işkembe çorbası çekenler, hatta aşeren anne adayları, artık günün her saatinde Filizler Köftecisi sizi bekliyor. Filizler’in gün içinde sunduğu lezzet ve özen, günün geceye, gecenin de sabaha kavuştuğu saatlere kadar yine sizlerle olacak. Çorbalar, ızgaralar, birbirinden leziz Filizler lezzetleri ve tatlıları ile klasikleşmiş, daha doğrusu geleneksel hale gelmiş Filizler köfteleri de tüm mönülere eşlik ediyor. Üsküdar Filizler, 24 saat boyunca vereceği hizmet nedeniyle mönüsüne önemli bir ekleme de yaptı; işkembe çorbası... Her yerde ve herkesin hazırladığı işkembe çorbasının ‘içilebilir’ olmadığını bilen Filizler, tüm lezzetlerine gösterdiği özene bundan böyle işkembe çorbasını da dahil etti.




