Haftasonu nerede, ne yesek?
Şamdan PLUS / Sinan ÖZEDİNCİK
Nişantaşı ’na yeni bir soluk getirme hedefiyle yola çık an ‘Elio Restaurant’ önceki hafta açıldı. Mesut Yılmaz’ın oğulları Yavuz-Hasan Yılmaz kardeşlerin ortağı olduğu şirket tarafından işletilen restoran, İtalyan lezzetleriyle lezzet tutkunlarını ağırlıyor.
Haftasonu nerede, ne yesek?
Nişantaşı’nda trafiğe kapatılan Atiye Sokak’ta yeni bir İtalyan restoranı açıldı. Semtte birbiri ardına açılan İtalyan restoranları içinde fark yaratmak için yola çıkan Mesut Yılmaz’ın oğulları Yavuz-Hasan Yılmaz kardeşler ve ortaklarının açtığı ‘Elio Restaurant’ adlı mekanla İstanbullulara hizmet vermeye başladı. Adını ‘Elio’ adlı şef çizgi karakterinden alan ‘Elio Restaurant’ İtalyan ağırlıklı Akdeniz mutfağının en lezzetli örneklerini sunuyor.
Haftasonu nerede, ne yesek?
Fulya Süleyman Seba Kompleksi içindeki Cafe Fiera ve Quick China’yı da işleten grup, bu yeni restoranıyla da çok iddialı. Atiye Sokak’ta eskiden Zazie olarak hizmet veren mekanda açılan Elio Restaurant, üç kattan oluşuyor ve iç ve dış mekanlarda toplam 150 kişiye servis veriyor. Giriş katındaki bahçede yer alan ve alışveriş veya iş çıkışında gelenlere içki veya çaykahve servisi veren barı, semtte bir alternatif oluşturacak gibi görünüyor.
Haftasonu nerede, ne yesek?
Mekanın en alttaki kış bahçesi, doğum günü kutlamaları gibi özel toplantılar için ideal ortam sunuyor. Büyük tahta masalardan oluşan alt kattaki interaktif şömine partilere artı bir ambiyans katıyor. Elio’nun hem iç mekandaki, hem de bahçedeki barında çok iddialı özel kokteyller bulunuyor. Bu kokteyllerden en iddialı olanı Pumpkin Bellini...
Haftasonu nerede, ne yesek?
Elio, öğle saatlerinde bistro olarak hizmet verirken, aksam yemeklerinde ise beyaz örtülü şık bir ‘fine dining’ restoranına dönüşüyor. Elio’nun yemek mönüsünde melanzane’den enginar salatasına, robespiyer pizzadan linguini vongole’ye, trüf yağıyla hazırlanan porcini mantarlı risotto’dan ossobuco’ya kadar birçok lezzet tatmak mümkün.
Şişli Belediyesi’nin yeni uygulamasıyla trafiğe kapatılan Atiye Sokak’a masalarını koyan Elio Restuarant’ta öğle ve akşam yemekleri İstanbullulara çok farklı bir deneyim yaşatıyor. Mekan, günboyu çalışanları da unutulmamış. Özellikle öğle yemeklerine önem veren ve kalite arayanlar için uygun fiyatlı bir öğle yemeği mönüsü de hazırlanmış. Öğlen mönüsünde panini’lerin yanı sıra tavuk milanese, pesto soslu hamburger gibi daha hafif yemeklerin yanı sıra, sağlıklı beslenmeyi tercih edenlere yönelik light salata çeşitlerini bulmak mümkün.
Haftasonu nerede, ne yesek?
ALIŞVERİŞ ARASI KEBAP KEYFİ
Bu yıl 10. yılını kutlayacak olan Levent Venge ilk franchise şubesini geçtiğimiz yaz Sortie’de müşterileri ile buluşturdu. Sortie’deki şube, Nişantaşı’ndaki yeni mekanlarında da müşterilerine hizmet vermeye başladı. Nişantaşı’nın merkezinde, bahçeli villada, Levent Venge klasiğine uygun döşenen mekan, meze ve et çeşitlerini geniş bir yelpazede sunuyor.
Haftasonu nerede, ne yesek?
Venge Nişantaşı’nda her zevke uygun lezzet bulmak mümkün. Ağaç kaplamaların hakim olduğu mekanda öğle vaktinde keyifli bir iş molası verebileceğiniz gibi keyifli bir akşam da geçirebilirsiniz. Hem işlerinizi devam ettirebilir hem de hoş bir atmosferde yemek yeme fırsatı yakalayabilirsiniz. İsterseniz içkinizi yudumlarken büyük ekrandan takımınızın karşılaşmalarını izleyebilir, maç keyfinizi Nişantaşı-Venge ile tamamlayabilirsiniz. Venge Nişantaşı, Güneydoğu Anadolu ve Türk mutfağının en başarılı sentezlerini kebaplar eşliğinde sunarak damak tadınıza yeni bir soluk getiriyor.
Haftasonu nerede, ne yesek?
DOORS GROUP MEKANLARINDA LOVELLS LEZZETLERİ
Farklı tatları ve renkli özel tasarım ambalajları ile keşfetmekten heyecan duyan lezzetseverlerin yeni premium çikolata markası Lovells, Doors Grubu’yla işbirliğine girdi. İstanbul Doors Group restoranlarından Kitchenette, Mama ve Gina’da sıcakiçeceklerin yanında ikram edilen Napolitenler ile çikolataseverler, hem Lovells lezzetlerinin tadını çıkaracak, hem de yemek sonrası tatlı keyfini yaşayacak. Lovells’a özel çikolata tatlarını, dünyadaki sayılı premium çikolata markalarının ürünlerini geliştirmiş ünlü Fransız şef Jean Pierre Punsola’nın liderliğinde çalışan Lovells Ar-Ge ekibi geliştirdi.




