Haftasonu nerede, ne yesek?
Şamdan PLUS / Sinan Özedincik
Tepebaşı’ndaki Nupera’da yıllardır yaz aylarının değişmez adreslerinden biri olan NUTERAS, sezonu açtı. Restoran, bar ve kulüp olarak hizmet veren mekan, Haliç ve tarihi yarımada manzarası, özel kokteylleri ve odun fırınından atıştırmalıklarıyla çok özel bir adres...
NUTERAS
NUTERAS Restaurant & Bar, Meşrutiyet Caddesi üzerindeki 200 yıllık tarihi Fransız (Passage de Petit Champs) pasajı, bugünkü adıyla ‘Nupera’ binasının altıncı kattaki terasında, 2001 yılından bu yana restoran, bar ve kulüp olarak yaza keyif katıyor. Eski İstanbul ve Haliç manzarası ile en güzel günbatımlarından birine sahip olan Nuteras, aperitif saati için en keyifli mekanlardan...
Haftasonu nerede, ne yesek?
Şef Esra Muslu bu yaz, bar saatine özel odun fırınından çıkan nefis atıştırmalıklar, tapaslar ve pichos’lar hazırladı. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Roze Mojito ve 2011’e özel Apple Martini çok gözde olacak gibi görünüyor. Şef Esra Muslu’nun hazırladığı mönüde; uluslararası mutfaklardan seçkin örneklerin yanı sıra, yabancı misafirler için de ayrıca Türk lezzetlerini bulmak mümkün. Burada, akşamüstü gün batımında nu jazz, yemekte ambiyans müziği, hafta sonu (cuma-cumartesi) house müziği, çarşamba günleri ise 80’ler ve 90’ları keyifle dinleyip eğlenebilirsiniz. Nuteras’a, günbatımı içkisi için 18.30- 20.00 arası, yemek için saat 20.30’da, kulüp için ise 24.00’ten sonra gidilebilir. Yemek sonrası değişmez eğlencesi ile NUPERA ruhunu yaza taşıyan NUTERAS, her zaman olduğu gibi bu sezon da, hafta içi sürpriz DJ performansları ve yine sürpriz gruplardan farklı konserler ile yaza keyif katacak.
Haftasonu nerede, ne yesek?
ORIENT FÜZYON MUTFAĞININ ÖNCÜSÜ
Etiler Alkent’te, üç senedir alışkanlık yaratan Nünyo Lokanda, nefis lezzetleri ve sıcak atmosferi ile müdavimlerine tadına doyulmaz yepyeni lezzetler sunuyor. Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü Kurucu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Gül Küçükaltan ve ödüllü mutfak şefi Korhan Büyüksuda; Nazan Akıntürk’ün sahibi olduğu ve mutfak şefliğini de yaptığı Nünyo Lokanda’da buluşarak tüm marifetlerini sergilemeye başladılar. Üç senedir Etiler Alkent içinde hizmet veren ve Nazan Akıntürk’ün sahibi olduğu Nünyo Lokanda’ya ortak olan akademisyen şefler, birlikte uzun süren araştırmalar ve denemeler sonucunda, Ortadoğu mutfağını değişik soslar ve pişirme teknikleri ile harmanlayıp gerçek bir füzyon mutfağı yarattılar.
Haftasonu nerede, ne yesek?
Özenle hazırlanmış dekoru ve sıcak atmosferi ile kendinizi evinizde hissedebileceğiniz Nünyo Lokanda, ‘Orient Füzyon Mutfağı’nın farklı lezzetlerini, gerçek damak tadı olan misafirlerinin beğenisine sunuyor. Nar ile doldurulmuş kereviz ravioli eşliğinde sunulan Ortadoğu klasiği falafel, Mardin’e özgü haşlanmış içliköfte ıgbebet, dönerin tahinle taçlandırıldığı schwarma, şefe özel sosu ve sunumuyla kaburga, Fas’tan gelen özel baharatlarla tatlandırılan köri ve hindistancevizi sütü ile harmanlanan tavuk mechoui gibi lezzetler, lezzet tutkunlarını bekliyor. Değişik tatları, samimi ortamı, sıcak ve farklı konsepti ile günün her saati, ağzınıza layık nefis lezzetler bulabileceğiniz Nünyo Lokanda’da, cumartesi akşamları fasıl eşliğinde sevdiklerinizle keyifli bir gece geçirebilirsiniz.
Haftasonu nerede, ne yesek?
FAST FOOD DEVİ CARL’S JR İLK ŞUBESİNİ AÇTI
Alevde ızgara ateşinde pişen lezzetli, ağız sulandırıcı ve eşsiz ızgara lezzetleriyle burger’in vazgeçilmez adresi Carl’s Jr, yaratıcı mönüleri ile burger’a farklı bir boyut getiriyor. Otantik ve kaliteli Amerikan stili hamburgeri, yüksek kalite ve üstün hizmet anlayışıyla en iyi fiyatı sunan Carl’s Jr, Cevahir Alışveriş Merkezi’nde açtığı ilk restoranı ile misafirlerini farklı lezzetlerle tanıştırıyor. Masaya servis, sınırsız içecek, sipariş üzerine anında ve taze hazırlama gibi fast food sektörü için birer devrim niteliğindeki ilkleriyle tanınan Carl’s Jr., Cevahir Alışveriş Merkezi’nde her gün 10.00-22.00 saatleri arası hizmet veriyor. Alevde ızgara ve mangal ateşinde pişen yüzde 100 sığır etinden hamburgerleriyle Carl’s Jr.’ın müdavimleri arasında, Jennifer Love Hewitt, Kim Kardashian, Padma Lakshmi, Paris Hilton gibi ünlü pek çok isim yer alıyor. Bugün dünyanın pek çok farklı noktasında 1.300’ün üzerinde Carl’s Jr. restoranı bulunuyor.
Haftasonu nerede, ne yesek?
BLOOM’DA CAZ GECELERİ
Şubat ayında Ortaköy-Ulus arasında açılan Bloom Restoran, müşterilerine İtalyan, Akdeniz ve Türk mutfağının örneklerini sunuyor. Haftanın yedi günü 09.00 - 02.00 saatleri arasında servis veren Bloom, yemyeşil terasının yanı sıra mekanda yemek saatinde caz ustalarını ağırlıyor. Her ay düzenlenecek olan caz gecelerinin özelliği, yemek saatinde gelenlere kaliteli müzik ile beraber lezzetli yemekleri bir arada sunuyor olması...
Haftasonu nerede, ne yesek?
KİVA’DAN YENİ SEZON MÜJDESİ
Anadolu’nun unutulmaya yüz tutmuş lezzetlerine, çağdaş yorumlarla yeniden hayat veren KİVA, yeni sezon müjdesi ‘doğal ürünler’ ile artık her yörenin malzemelerini konuklarının mutfaklarına kazandırıyor. Anadolu topraklarında ve kültürümüzde saklı kalan zenginlikleri tüm lezzetleri ile keşfederek hayatımıza katan KİVA, yeni sezonda yine oldukça keyifli yeniliklerin müjdesini veriyor. Her geçen gün sağlıklı ve lezzetli reçeteleri ile yerli ve yabancı konuklarının damaklarında unutulmaz izler bırakan restoran, yeni sezonda sevenleri için güzel bir sürpriz yaparak KİVA etiketli doğal ürünlerini satışa sunmaya başladı. Hem Galata, hem de Bağdat Caddesi’ndeki Şaşkınbakkal şubesinde satışa sunulan KİVA etiketli doğal ürünlerle, artık KİVA’da tattığınız yöresel reçeteleri her daim mutfağınızda yaşatabileceksiniz. Konuklarına sağlıklı ve lezzetli seçenekler sunmaya özen gösteren KİVA, son dönemde adından sıkça bahsedilen NAR Gorumet ile de işbirliği yaparak raflarındaki bu doğal ürünleri daha da zenginleştirdi. Erken hasat ve natürel sızma zeytinyağlarının yanı sıra Mardin, Hatay, Manisa gibi birçok yörenin zeytinyağını NAR Gourmet etiketiyle keşfedecek, fesleğenli, sarımsaklı, hatta portakal gibi birçok farklı aroma ile zenginleştirilmiş gurme zeytinyağlarıyla damağınıza yeni anlamlar kazandıracaksınız.




