Haftasonu nerede, ne yesem?
ŞEFİYLE VE LEZZETLERİYLE ÇOK İDDİALI BİR İTALYAN
PANINO GIUSTO
İstanbul’daki dünyaca ünlü İtalyan restoranları arasına Panino Giusto da eklendi. Etiler’de açılan Panino Giusto’nun mutfağının başında, Ankara Papermoon’u kuran Elio Magrograssi var. Çok iddialı olan restoran, ürünlerinin yüzde 70’ini İtalya’dan getiriyor.
SİNAN ÖZEDİNCİK /Şamdan
Haftasonu nerede, ne yesem?
İstanbul’da son zamanlarda İtalyan restoranlarına olan ilgi çok arttı. Var olan onlarca İtalyan restoranına her geçen gün yenileri ekleniyor. Milano’da doğan ve dünyaya yayılan Panino Giusto da İstanbul’da bir şube açtı. Anlamı ‘doğru sandviç’ olan Panino Giusto. kurucuları tarafından ilk şubesini 1979’un şubat ayında Corso Garibaldi Caddesi’nde sandviççi olarak açtı. Aykırı konsepti, geç saatlere kadar açık olması, değişik sandviç sunumları, yüksek kaliteli malzeme seçimleri ve her zaman kaliteli hizmet anlayışıyla o günlere damgasını vurdu. Böylece Panino Giusto kozmopolit şehir Milano’nun en çok tanınan ve rağbet gören mekanı haline geldi. Yoğun
talepler doğrultusunda 80’li yıllarda yeni Panino Giusto şubeleri açılmaya başladı. Panino Giusto’yu seven bir kitlenin oluşmasıyla 90’lı yıllarda şubeleşmeye hız verildi. Bu yıllarda artık Panino Giusto Milano şehri dışında tüm İtalya’ya ününü yaydı. Porto Cervo da Roma Cortina, Napoli, Bresia, Malpensa Airport, Sardengna ve Lago di Garda’da yeni şubeler açtı.
Haftasonu nerede, ne yesem?
Yurt dışından gelen talepler doğrultusunda kendisini yenileyerek restoranlaşma yolunda Japonya’da Tokyo ve Yokohama, İsviçre’de Lugano, İngiltere’de Londra, ABD’de New York şubelerinin açılmasıyla Panino Giusto dünyaca tanınan İtalyan restorn zinciri oldu. En son Barcelona’da 40. şubesini açan Panio Giusto, 41. şubesini de Etiler’de açarak Türkiye’ye ilk adımını attı. İstanbul’daki restoranında kullandığı ürünlerin yüzde 70’ini İtalya’dan ithal eden Panino Giusto’da en çok tercih edilen yemekler arasında lazanya, risotto ve pastalar, pizza çeşitleri tercih ediliyor. Tatlılarda tramissu, krem brule ve elmalı tartı, lezzet tutkunlarının vazgeçilmezi arasında bulunuyor. Panino Giusto Etiler’in mutfağının başında Elio Magrograssi var. 1998’de ilk kez İstanbul’a gelen Magrograssi, Paper moon’ da 1,5 yıl çalıştı. Daha sonra Ankara Papermoon’u kuran ünlü şef, şimdi marifetlerini Panino Giusto’da sergiliyor.
Haftasonu nerede, ne yesem?
ŞAHİKA’DAN ‘FASIL KARAOKE’ İLE SINIRSIZ EĞLENCE
Mika Group bünyesindeki mekanlardan biri olan ve 2000 yılından beri Nevizade’de eğlence tutkunlarını ağırlayan Şahika Meyhane, meyhane konseptine yenilikler getirmesiyle de tanınıyor. Eski tuğla duvarlar, antik çam rabıta yerler, masif antik meşe masalar ve endüstriyel bir dekorasyon anlayışının hakim olduğu meyhane, konuklarını şık ama bir o kadar da huzurlu atmosferinde ağırlıyor. Türkiye’de ilk kez fasıl keyfini karaoke ile birleştiren bir eğlenceyi konuklarına sunan Şahika Meyhane, radikal mönüsüyle de adından söz ettiriyor.
Haftasonu nerede, ne yesem?
Şahika Meyhane mönüsünde yer alan sekiz farklı meze, iki ara sıcak ve Meyhane Köfte gibi birbirinden özel ana yemek çeşitleri ile konukları için lezzet ve eğlenceyi tek bir çatı altında buluşturuyor. Bu arada Şahika çok yakında ‘organik mönö’sünü de servise açacak. Meyhane kültürünün yepyeni bir anlayış ve yaklaşımla tekrar canlandığı Şahika Meyhane, günün her saatinde eğlenmeyi bilen, meyhane ve fasıl keyfini sevenler için çok iyi bir mekan.
Haftasonu nerede, ne yesem?
MİNYON ÇARŞAMBA PARTİLERİ BAŞLADI
İstanbul’un yeni yaşam merkezi Akaretler Sıraevler’e yeni bir renk, heyecan ve dinamizm katan, küçük alanlara büyük eğlenceleri sığdıran Minyon, her çarşamba gerçekleştidiği ‘Whipped Up Wednesdays’ konsept partileriyle sizi hayatın günlük rutininden sıyrılmaya, rahatlamaya, eğlenmeye, sosyalleşmeye ve hayattan keyif almaya davet ediyor. Minyon, müzik direktörü ve Dj Doğu Çivicik’in chillout, lounge, jazzy house ve electronic tarz müziklerini eğlenceli tarzı ile birleştirerek eğlenceseverlere unutulmaz geceler yaşatıyor. İyi vakit geçirmek adına şimdiden İstanbul’un en keyifli kaçış noktası olan Minyon’da çarşamba geceleri saat 22.00’da başlayan müzik gecenin ilerleyen saatlerinde hızlanırken kokteyller başta olmak üzere hepsi birbirinden özel içeceklerle uzanan eğlence saat 03.00’a kadar devam ediyor.
Haftasonu nerede, ne yesem?
TERAS KEYFİ KIŞIN DA DEVAM EDİYOR
Yarı kapalı terası ve açık hava şöminesiyle Ortaköy Banyan’ın muhteşem teras keyfi artık kışın da devam ediyor. Banyan’ın yenilenen kış mönüsünde roka yatağında levrek carpaccio, istiridye ve balsamik soslu kalamar, kırmızı körili karides, hindistan cevizi sütünde lagos buğulama, dört soslu ıstakoz, kırmızı şarap ve zeytin sos ile kuzu konfi gibi yeni lezzetler de bulunuyor. Kış boyunca her çarşamba bu lezzetlere canlı caz eşlik ediyor. Ortaköy Banyan, haftanın yedi günü açık. Pazar günleri 10.30’dan itibaren a la carte kahvaltı servisi var. Diğer günler saat 12.00’dan itibaren öğlen servisi ve akşam servisi bulunuyor.
Haftasonu nerede, ne yesem?
DİVAN’LARDA HAMSİ ŞÖLENİ
Divan Pub ve Brasserie’leri ocak ayı boyunca, şöhreti Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesine konu olan Marmara Denizi ve Karadeniz’in en lezzetli balıklarından hamsi ile misafirlerine sezonunda balık ziyafeti sunuyor. Hamsiyi, Divan Pub ve Brasserie’lerinde ızgara şiş ve tava alternatifleri tadabilirsiniz. Marmara ve Karadeniz’in en lezzetli ve bilinen tatlarından Hamsi, Divan şefleri tarafından tüm damak zevklerine hitap edecek şekilde hazırlanıp, zengin çeşitleri ve sunumu ile servis ediliyor. Divan Pub ve Brasserie’lerinin mutfaklarında hazırlanan Hamsi mönüsünde ızgara şiş ve tava alternatifleri ile sunulan yemekler tereyağında sotelenmiş patates, roka, kırmızı soğan ve limon ile zenginleştirilerek misafirleri bir lezzet yolculuğuna çıkarıyor.
Haftasonu nerede, ne yesem?
BRUNCH VE SİNEMA BİR ARADA
Mövenpick Hotel Istanbul, yoğun bir haftanın ardından pazar günü uyku keyfini uzatmak ve yeni haftaya güzel bir başlangıç yapmak isteyenler için sinema biletinin de hediye edildiği muhteşem bir brunch sunuyor. Her pazar 11.30-14.30 saatleri arasında AzzuR Restaurant’ta düzenlenecek olan brunch’ta Türk kahvaltılık çeşitleri, Akdeniz mutfağından seçkin örnekler, dilediğiniz malzemelerle hazırlanan omlet ve makarnalar, lezzetli suşiler, baştan çıkarıcı tatlılar ve dünyaca ünlü Mövenpick dondurmalarını tadabilirsiniz. Siz brunch’ınızın keyfini çıkarırken çocuklarınız da onlar için özel olarak hazırlanmış oyun alanında eğlenecekler. Brunch sonrası ise Mövenpick Hotel Istanbul’un hediyesi olan AFM sinema biletiyle vizyondaki en yeni filmleri izleyerek keyifli bir hafta sonu geçirebilirsiniz.
Haftasonu nerede, ne yesem?
ADALAR MANZARALI BALIKÇI
İstanbul’da sadece Boğaz’da balık yenileceğini düşünenler çok yanılıyor. Anadolu yakasında birbirinin peşi sıra açılan balık restoranları yeni sezonda trendi belirledi. Anadolu yakasının en gözde balık restoranlarından Suadiye Park’ın en üst katındaki Park Balık, Adalar manzaralı balık keyfinin cazibesiyle sezona iddialı girdi. Park Balık’ın diğer misyonuysa öğle yemeklerinde de balığın tercih edilmesi oldu. Mekan, dekorasyonunda rahatlık ve şıklık ön plana çıkıyor. Ruhunuz adalar ve denizle bütünleşip, huzuru ve yemek yemenin keyfini çıkarıyorsunuz. Park Balık müşterilerine sadece mönüsünü değil bir akşam yemeğinden çok daha fazlasını sunuyor. Yemek yemeyi düşündüğünüz mekânın hem manzarası olsun, yemekleri usta ellerden çıksın, servisi iyi olsun, bunun yanında rahat ve şık bir
mekân olsun istiyorsanız kesinlikle Park Balık sizin için ideal bir mekan.
Haftasonu nerede, ne yesem?
Haftasonu nerede, ne yesem?
Haftasonu nerede, ne yesem?
Haftasonu nerede, ne yesem?




