İşkembe dolması
LIFESTYLE

İşkembe dolması

GÜNCELLEME TARİHİ: 12 Aralık 2009

5 kişilik

Malzemeler
1 adet koyun işkembesi
►Yarım kg kıyma
►Yarım kg yarma buğday
►1 çay bardağı nohut
►Yarım kg yemeklik doğranmış soğan
►1 tatlı kaşığı pulbiber
►Karabiber, kimyon, tuz

Haşlama suyu için:
►Kemik
►1 adet soğan
►1/4 limon

Hazırlanışı:
İşkembeyi temizledikten sonra kare kesecikler halinde kesin. Buğday ve nohutu bir gece suda beklettikten sonra içine kıyma ve soğanı katıp yoğurun. Pulbiber, karabiber, kimyonve tuzu ilave ederek yoğurmaya devam edin. Harcı işkembelerin içine doldurup açık olan ağzını dikin.Su dolu tencereye kemik, soğan ve limonu ilave edip kaynatın. İçine işkembeleri atıp tencerenin ağzı kapalı olarak önce harlı ateşte daha sonra kısık ateşte 4 saat pişirin. İster sulu ister sade şekilde sıcak olarak servis yapın.

Aşçının notu:
İşkembeyi bütün olarak da doldurup pişirebilirsiniz. Piştikten sonra ipini çıkarıp küçük parçalara bölerek sulu olarak yiyebilirsiniz. İşkembenin pişip pişmediğini bir çatal batırarak anlayabilirsiniz. Çatal kolay batıyorsa pişmiş demektir.



Kaynak: Sofra
Abone olmak için:
Tıklayın