Jöleli pasta
LIFESTYLE

Jöleli pasta

GÜNCELLEME TARİHİ: 12 Aralık 2009

1 yaş ve sonrası (4 kişilik)

Malzemeler

Kreması için
1 adet yumurta
►2 çorba kaşığı margarin veya ereyağı
►1.5 çay bardağı şeker
►1 paket vanilya
►3 çorba kaşığı un
►2 su bardağı süt
►Diğer malzemeler
►1 paket vişne jölesi
►15-20 adet kedi dili bisküvisi
►1 adet muz
►1 adet vişne veya kiraz

Hazırlanışı
İlk önce krema için ayırdığınız bütün malzemeleri birbirine karıştırıp, krema elde edin. Başka bir kabın içinde vişne jölesini paketin üzerinde yazılan hazırlanış şekline göre uygulayın. Jöleyi hazırladıktan sonra istediğiniz şekildeki bir kaba 1 parmak kalınlığında dökün ve buzdolabında dondurun. Donmuş jölenin üzerine meyveleri dilimleyip yerleştirin. Jölenin üzerine meyveleri dizdikten sonra, tekrar buzdolabında 5 dakika daha bekletin. Daha sonra bisküvileri artan jölenin içine batırıp çıkartın ve meyvelerin üzerine dizin. Üzerine isekalan jöleyi dökün. Bu şekilde buzdolabında 1 gece veya 2 saat kadar bekletin. Servisten hemen önce kabı ılık suya batırıp çıkartın ve sonra ters çevirip düz ve geniş bir tabağa koyun.



Kaynak: Bebeğim
Abone olmak için: Tıklayın