Louis Vuitton, Objest Nomades'in 10 Yılını Kutladı
LIFESTYLE

Louis Vuitton, Objest Nomades'in 10 Yılını Kutladı

Louis Vuitton'ın Objets Nomades mobilya ve tasarım koleksiyonu, Milano Tasarım Haftası'nda 10. yılını kutluyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 7 Haziran 2022

Louis Vuitton'ın mobilya ve dekorasyon serisi Objets Nomades'i bu yıl bir dönüm noktasına işaret ediyor ve Fransız lüks markası Milano Tasarım Haftası'nda bunu kutluyor.

Vuitton, koleksiyonun 10. yıl dönümünü kutlamak için Golden Triangle alışveriş bölgesinde Via Bagutta ve Piazza San Babila'nın köşesinde bulunan ve yakın zamanda yenilenen eski bir otopark olan Garage Traversi'yi devralıyor.

Giuseppe De Min tarafından 1939'da tasarlanan Rasyonalist mimarinin orijinal bir örneği olan 60.000 metrekarelik alanın iki katı, sürekli genişleyen mobilya ve tasarım nesnelerine en son eklemeleri sergilemek için renkli adalarla süslenecek.

Son on yılda 14 tasarımcı, tasarımlarını 60'tan fazla ürüne ödünç verdi ve evin bilgi birikimini ve seyahate yönelik ürünlere dayanan mirasını yüceltti. Vuitton ile takım oluşturan uluslararası tasarımıncılar şöyleydi; Patricia Urquiola, India Mahdavi and Atelier Biagetti to Zanellato/ Bortotto, Andrew Kudless, Tokujin Yoshioka, Frank Chou, Nendo, Damien Langlois- Meurinne, Barber & Osgerby ve Marcel Wanders Studio.

Yıldönümünü kutlayan marka, Atelier Oï, Campana Brothers ve Londra merkezli Raw Edge ile iş birliğini tekrarlayarak bir hafta sürecek sunumda şimdi imzası olan parçaların yeni yinelemelerini sunan beş yeni ürünü tanıtıyor.

İlk Objets Nomades koleksiyonu için Louis Vuitton iş birlikçileri listesine katılan Atleri Oï'den Aurel Aebi, Armand Louis ve Patrick Reymond, şezlong, bir bar taburesi ve bir yan tabure geliştirmek için kemer tokaları ile yerinde tutulan deri şeritlerle kaplı metal bir yapıya sahip olan Belt Chair'den bir ipucu aldı ve önceki ikisine ahşap detaylar ekledi.

Fernando ve Humberto Campana'nın bulut şeklindeki Bomboca kanepe - adı Brezilya'nın düğünlerde ve çocuk partilerinde şekerleme sunma geleneğine gönderme yapıyor - deri kaplı kabuğu dolduran 11 döşemeli minder ile dört kişilik bir versiyonda yeniden düzenleniyor.

Londra merkezli Raw Edges'ten Shay Alkalay ve Yael Mer, iç ve dış mekan versiyonları bulunan Cosmic Table için farklı desenlerle zengin renkli tasarımlarına tipik olarak yerleştirilmiş çocuksu harikalara olan tutkularını kullandılar. Versiyona bağlı olarak parlak renkli, emaye veya metalik deri ile kaplanmış karbon fiber yapıya sahip masa, bir cam tabla ile tamamlanıyor.

Avrupa'da daha önce hiç sergilenmemiş bir dizi tasarım objesi de sergiyi noktalayacak. Bunlar arasında Frank Chou'nun akıcı Signature kanepe ve koltuğu; Campana Brothers'ın parlak renkli Aguacate heykelsi ekranı ve eğlenceli Merengue koltuğu; Marcel Wanders Studio'nun Petal sandalyesi ve Louis Vuitton Studio'nun Murano cam totemi Lumineux.

2012'de ilk kez tanıtıldığı Design Miami'ye ek olarak 2015'ten beri Objets Nomades koleksiyonunu sunduğu Milano ile olan bağlantısını daha da vurgulamak için projenin beşinci bölümü Nova House'u şehrin Piazza Duomo'suna getirecek.