Louis Vuitton Kurucusunun 200. Yaşını Kutluyor
MODA

Louis Vuitton Kurucusunun 200. Yaşını Kutluyor

Louis Vuitton kurucusunun 200. yaşını yeni bir video oyunu, roman ve tv dizisiyle kutluyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 2 Ağustos 2021

4 Ağustos 1821'de küçük Fransız kasabası Lons-le-Saunier'de doğan Louis Vuitton, 1854'te resmi olarak moda evini kurduğu Paris'e taşındı.

4 Ağustos 2021'de kurucusunun 200. yaşını kutlayacak olan Fransız marka, kutlamaları "Louis: The Game" adlı bir video oyunu, Fransız yazar Caroline Brognard'ın kurgusal bir romanı ve Apple TV'de yayınlanacak olan "Looking for Louis" dizisiyle taçlandıracak.

Oyun, Louis'in 200. doğum günü için 200 doğum günü mumu bulma arayışında olan bir LV maskotu Vivienne'i takip ediyor. Vivienne her mumu ararken bir macera ve başlangıç hikayesi ortaya çıkıyor. Louis: The Game - gömülü NFT'lerle tamamlandı - 4 Ağustos'ta hem Apple hem de Android kullanıcıları için piyasaya sürülecek.

Dünyanın dört bir yanındaki 460 Louis Vuitton mağazası, iki yüzyıllık dönüm noktasını kutlamak için bazıları sanatçılar ve ünlüler tarafından tasarlanan kendi vitrinlerinde benzersiz bir dizi sandık sergileyecek.

Kutlamalar ile ilgili konuşan LV başkanı ve CEO'su Michael Burke; "Medya o kadar hızlı gelişiyor ki, her yeni iletişim yolu olduğunda hikayenizi baştan anlatmak zorunda kalıyorsunuz. Nesiller artış yaşla değil teknoloji ile tanımlanıyor" ifadelerini kullandı.