Prada ve Adidas NFT İçin Bir Araya Geldi
MODA

Prada ve Adidas NFT İçin Bir Araya Geldi

Adidas ve Prada, bu sefer Metaverse'e giden yeni bir işbirliğini duyurdu.

GÜNCELLEME TARİHİ: 21 Ocak 2022

Spor giyim markası Adidas ile lüks giyim markası Prada ortaklıklarının 3. baskısında hem kullanıcı tarafından oluşturulan hem de yaratıcıya ait sanat eserlerini içerecek, bir NFT işbirliğinden oluşan yeni Re-source projesini tanıttı.

Proje, izleyicilerinden dijital sanatçı Zach Lieberman tarafından tasarlanan bir filtreyi kullanarak anonim fotoğraflara katkıda bulunmalarını istiyor. Rastgele seçim yoluyla, 3.000 kaynaklı 'sanat eseri' NFT olarak basılmak üzere seçilecek ve nihayetinde Lieberman'ın kendisi tarafından tasarlanan tek bir toplu yama işi NFT'ye dönüştürülecek.

Adidas Originals Into the Metaverse NFT sahipleri için toplam 1.000 yer ayrılacak ve Adidas NFT'leri basmaya çalışan ancak başarısız olanlar için 500 adet daha yer ayrılacak.

Adidas NFT projesi Aralık 2021'de başlatıldı ve 21.000'den fazla alıcıya yaklaşık 30.000 dijital sanat eseri sattı.

Prada x Adidas projesine dahil olanlar, fotoğraflarının basılmış versiyonuna 26-27 Ocak tarihleri arasında NFT olarak erişebilecekler.

Ortak projeye katılım ücretsiz ve katkıda bulunanlar, gönderilen sanat eserleri üzerinde tam mülkiyet haklarına sahip olacak. Aynı zamanda NFT'lerini ikincil piyasada satma olanağı elde edecekler.