Louis Vuitton'ın Yüksek Mücevherat Yüzü: Cate Blanchett
MODA

Louis Vuitton'ın Yüksek Mücevherat Yüzü: Cate Blanchett

Louis Vuitton, Marakeş'te bugüne kadarki en büyük yüksek mücevher koleksiyonunu tanıtmaya hazırlanıyor ve yeni bir marka elçisi var: Cate Blanchett.

GÜNCELLEME TARİHİ: 28 Haziran 2022

Oscar ödüllü Avustralyalı aktris, Sølve Sundsbø tarafından fotoğraflanan "Spirit" koleksiyonunun reklam kampanyasında rol alıyor. Görsellerin stilini Carine Roitfeld, sanatsal yönetimi ise Baron & Baron tarafından yapıldı.

Blanchett en az on yıl boyunca Vuitton'u destekledi ve 2012'de Roma'da bir mağaza açılışına katıldı. Bu ayın başlarında Paris'teki bir törende Vuitton kadın giyim tasarımcısı Nicolas Ghesquière'in bir kıyafeti ile LVMH Genç Tasarımcılar Ödülü'nü verdi.

Fransız lüks holdingi LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton'un yıldız markası Louis Vuitton'un yönetim kurulu başkanı ve CEO'su Michael Burke, "O eşsiz biri. Kültürü aşar, zamanı aşar, trendleri aşar. Birçok şey değişti ve o her zamanki gibi ilgili." dedi.

"Bu kalıcı güç sadece görünüşe dayanmıyor. Çok özel bir görünümü var, ama bu gördüğünüz ilk şey. Kalıcı güç, bundan çok daha fazlasına ihtiyaç duyar. Ve kalıcı gücü, karakteri, nasıl ilişki kurduğu, insanlığı, zekası, insanlarla olan ilişkisi, nasıl bu kadar farklı konu hakkında konuşabildiğidir. Bir çekimi var" diye ekledi.

Blanchett, geçen yıl markanın ilk yüksek mücevher kampanyasının öncülüğünü yapan aktris Alicia Vikander'in yerini aldı. Aktris, yapımı 40.000 saatten fazla süren 125 parçalık koleksiyondan bazı yıldız parçalarıyla süslenmiş büstiyer elbiseler giyerken resmedildi. Vuitton'daki saat ve mücevherlerin sanat yönetmeni Francesca Amfitheatrof , ejderhalar ve anka kuşları gibi efsanevi yaratıklardan ilham aldı.

Koleksiyondaki beş tema - Liberty, Grace, Fantasy, Radiance ve Destiny - evin ruhu için alegoriler olarak seçildi, eklemli kreasyonlar ve köşeli çift ayraç motifleri, dama tahtası desenleri ve evin imzası V harfinin çoklu yorumları ile ifade edildi.

Marakeş'te, ünlü Brezilyalı tasarımcılar Humberto ve Fernando Campana, yani Campana Kardeşler tarafından tasarlanan bir yerleştirmede, koleksiyonun toplam 80 parçadan oluşan ilk bölümü ortaya çıkacak. Bir sonraki bölüm Ocak ayında çıkacak.

Burke, 15 Temmuz'da Saint Laurent erkek giyim defilesine de ev sahipliği yapacak olan Marakeş'teki etkinliğe 100'den fazla çiftin katılacağını söyledi . "İnsanların toplandığı, dünyanın uzak yerlerinden geldiği ve bir araya geldiği bir yer" dedi. "Bu çok ama çok güçlü bir yerel kültür ama yine de herkese hitap ediyor."

Vuitton, geçen yıl Monaco'da yüksek mücevher sunumunu gerçekleştirdi ve daha önce Prag ve Capri gibi yerlerde etkinlikler düzenledi . Burke, atmosferik bir ortamın ev tasarımcılarının hayal gücünü beslediğini ve ayrıca müşterilere ilham verdiğini söyledi.