Tatlı ekşi balık yahnisi
LIFESTYLE

Tatlı ekşi balık yahnisi

GÜNCELLEME TARİHİ: 4 Mart 2011

Malzemeler

►500 gr. 2 su bardağı suda haşlanmış beyaz etli balık filetosu
►2 adet şerit doğaranmış havuç
►4 adet ince kıyılmış yeşil soğan
►1 çorba kaşığı rendelenmiş zencefil (her markette var)
►1 yemek kaşığı sıvı yağ
►2 su bardağı balık suyu
►1 çorba kaşığı tozşeker
►3 yemek kaşığı (suda özenmiş) mısır nişastası
►2 yemek kaşığı sirke
►Pul biber
►1 yemek kaşığı soya sosu
►1 su bardağı doğranmış mantar
►1 su bardağı bezelye
►1 tutam soya filizi
►1 su bardağı erişte (5.dk.sıcak suda bekletilmiş)

Hazırlanışı

Bir kaseye pul biber ve sirkeyi koyup, koyuca bir sos haline getirin. Havuç, soğan, zencefil ve yağı bir tencerede, 3 dakika pişirin. Balık suyu, tozşeker, özenmiş mısır nişastası, sirke, biberli sos, soya sosu ve mantarları ekleyin. Tencerenin kapağını kapatarak, 3 dakika daha pişirin. Balıkları küp küp doğrayın. Balıkları ateşe dayanıklı bir cam kaba dizin. Bezelye ve soya filizlerini,erişteyi serpiştirin. Tencerede pişirdiğiniz karışımı balıkların üzerine boşaltın. Önceden ısıtılmış fırında bezelyeler yumuşayana dek pişirin. Servis yapın.