Yorganlar fora
MODA

Yorganlar fora

Bir zamanlar çeyiz sandıklarının olmazsa olmazı, bugün ise unutulmaya yüz tutmuş el işi yorganlar, ayın en renkli sergisinde bir araya geliyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 12 Aralık 2018

Bu ay şehirde, pek çoğumuzu kayıp zamanın peşine düşürecek bir sergi var. Ayça Sarc, anneannesinden ve babaannesinden kalan, özenle sakladığı yorganları renkli bir proje için günışığına çıkarttı. Sarc'ın yorganlara olan tutkusu, onu bu zanaatı yakından incelemeye ve varolan tüm klasik yorgan desenlerini araştırmaya itmiş. Kendi estetik anlayışı doğrultusunda bir renk ve desen seçkisi oluşturarak Yorganlar Fora sergisinde sıfırdan yeni bir koleksiyonu oluşturmuş.

Yorganların her biri Tophane, Beşiktaş, Sarıyer, Bursa, Adapazarı, Trabzon ve Kilis'teki ustaların el emeğiyle üretilmiş. İstanbul'un yakın zamana kadar her mahallede bulunan ve ne yazık ki bugün artık unutulmaya yüz tutan yorgan zanaatkârlarının elinden çıkan parlak, rengârenk 60'ın üzerinde yorgan, 8-16 Aralık arasında Sultanahmet'teki Abud Efendi Konağı'nda görülebilir. Sarc, zamanda yolculuk niteliğindeki serginin akabinde, bu geleneksel zanaatı yurt dışında da tanıtmak amacıyla bir de coffee table book yayınlamayı planlıyor.