Gucci'nin desteğiyle yeni bir kitap serisi yayımlandı
MODA

Gucci'nin desteğiyle yeni bir kitap serisi yayımlandı

Gucci, fotoğraf sanatçısı Paige Powell’ın 1980’lerde Harlem’den East Village’a ve hatta SoHo’ya kadar New York’un her yerinde meydana gelen kültürel önemi ve sanatçının çalışmalarının üç farklı yönünü ortaya koyan, sınırlı sayıda bir ciltli kitap serisi P

GÜNCELLEME TARİHİ: 24 Nisan 2019

Kitaplar, David Bowie, Leo Castelli, Alba Clemente, George Condo, Bill Cunningham, Edit DeAk, Jeffrey Deitch, Matt Dillion, Fab 5 Freddy, Vincent Gallo, Jerry Hall, Susan Hannaford, Debbie Harry, Tama Janowitz, David LaChapelle, Thomas M. Lauderdale, Madonna, Robert Mapplethorpe, Glenn O'Brien, Ed Ruscha, Gus Van Sant, Kenny Scharf, Julian Schnabel, Stephen Sprouse ve daha birçok ismin Paige tarafından çekilmiş nadir ve hiç gün yüzüne çıkmamış fotoğraflarını içeriyor.

Paige Powell, Woody Allen veya Interview Magazine adına çalışmak gibi şehre özgü bir şey yapma isteğiyle 1980 yılında New York'tan Portland'a geldi. Paige'in alışılmadık tarzı ve naifliği ona Interview Magazine için reklam alanı satma işini getirdi. Kısa sürede şehir merkezindeki sanat sahnesinin müdavimlerinden biri haline gelen Paige, Andy Warhol için yakın bir sırdaş olurken aynı zamanda Keith Harring ve flört ettiği Jean-Micheal Basquiat gibi isimlerle beraber Warhol'un yakın çevresinin de bir üyesi oldu. Paige, etrafındaki günlük aktivitelerin yanı sıra sanat, kültür ve gece hayatına dair 20. yüzyılın sonlarına doğru gerçekleşen tüm önemli anları da kayda geçirdi.

1980'li yılların New York'unda kendisinin de katıldığı öncü kültür akımını gözlemleyen ve kayıt altına alan Paige bir objektiften çok daha fazlasıydı. Zaman içerisinde yüz binlerce anı kayıt altına alan Paige, tüm fotoğraflarını, polaroidlerini, kayıt defterlerini, negatiflerini, telegramlarını, video kasetlerini ve hatta yatağının altındaki Basquiat'a ait erken dönem tablolarını sattığı Portland'daki evine sanat şovlarından gelen davetleri de sandıklara koyarak 1994 yılında New York'tan ayrıldı ve o dünyayı geride bıraktı. New York'tan ayrıldıktan 20 yıl sonra ise yakın arkadaşlarının da desteğiyle çalışmalarını düzgün bir şekilde arşivlemeye başladı.