Eski Celine yeni Bottega Veneta
MODA

Eski Celine yeni Bottega Veneta

'Eski Celine' hayranları, sevinebilirler! Kurtarıcınız geldi ve adı Daniel Lee!

GÜNCELLEME TARİHİ: 2 Eylül 2019

Zeynep Gürer

Geçtiğimiz yıl Bottega Veneta'ya kreatif direktöfü olarak atanmadan önce Celine'de hazır giyim direktölüğünü yürüten Daniel Lee, "old celine" hayranlarının yeni keşfi!

Nostalji, son iki yıldır modanın en büyük trendlerine hâkim oldu. Aslında modanın geçmişe duyduğu özlem o kadar derindi ki, Celine markasının eski yaratıcı yönetmeni Phoebe Philo'nun tasarımlarını arayan bir kitle "Old Celine" instagram hesabı etrafından toplandı.

Şimdi ise eski Celine çalışanı Bottega Veneta'nın yeni kreatif direktörü Daniel Lee, tüm bu farklı tasarım özlemine bir son veriyor. Güçlü aksesuarlarla desteklediği koleksiyonunu öne çıkarmayı başaran Daniel Lee'nin buruşuk çantası ve kare burunlu sandaletleri yaza adeta damga vurdu. Bottega Veneta için yeniden doğuş yazı diyebileceğimiz bu sezon, yüksek bir ivme elde etti.

Daniel Lee'nin ilk sonbahar koleksiyonu bir anda en popüler influecer'lar ve modeller tarafından benimsenirken, Instagram'da bir hayran sayfasına bile sahip oldu; "New Bottega"

Kendine özgü kare burunlu bir terlik veya parmak arası topuklu bir sandalet hem taze hem de beklenmedik şekilde şık hissettirir. Sonuç itibariyle daha önce Céline'de Phoebe Philo ile birlikte çalışan Daniel Lee, "old celine" dna'sını Botte Veneta'ya taşımış görünüyor.

Bottega Veneta'da yeni bir dönem başlatan 32 yaşındaki İngiliz yaratıcı yönetmen, 1966'da doğan İtalyan markayı genç, dinamik ve modern bir hale getirdi.

70'lere dönüş

Moda dünyasının 70'lere olan tutkusu asla bitmeyecek gibi görünüyor. Bottega Veneta'nın o yıllardaki lüks otomobillerin iç döşemelerinden ilham alarak yarattığı çantalar sonbaharın hit modelleri arasında. Napa derisinden yüksek zanaatle üretilen çantalarda markaya yeni bir perspektif katan yüksek frekanslı ısıyla mühürleme tekniği kullanılmış.