Chanel ve Prada Asya'daki defilelerini iptal etti
MODA

Chanel ve Prada Asya'daki defilelerini iptal etti

Chanel ve Prada, koronavirüs tehdidi nedeniyle Asya'daki gelecek şovlarını erteleyeceklerini açıkladılar.

GÜNCELLEME TARİHİ: 19 Şubat 2020

Zeynep Gürer

Chanel, mayıs ayında Çin'in başkenti Pekin'de bir Métiers d'Art şovu gerçekleştirecekti. Ancak Çin'de ortaya çıkan ölümcül salgın koronavirüs nedeniyle planlar askıya alındı. Defilenin ne kadar erteleneceği açıklanmadı.

Benzer bir şekilde, Prada 21 Mayıs'ta Japonya'da gerçekleştireceği Resort 2021 şovunu erteleyeceğini duyurdu. Şirket adına bir sözcü, "Bu karar Resort 2021 şovumuzda çalışmayı ve katılmayı planlayan herkes için ihtiyati tedbir olarak bir sorumluluk ve saygı eylemi olarak verildi. Prada, içten sempatilerini ve endişelerini bu durumdan etkilenen tüm insanlara ve bölgelere yayıyor." dedi.


Prada Resort 2020

Şangay ve Pekin moda haftaları da koronavirüs tehdidinden doğrudan etkilendi. Mart ayının son haftasında gerçekleşmeleri planlandı, ancak şimdilik ertelendi.

CORONA VİRÜSTE SON DURUM
Çin'de ortaya çıkan yeni Corona virüs salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bini aştı. Vaka sayısı da 74 binin üzerine çıktı. Virüsün ortaya çıktığı Wuhan kentindeki hastanenin başhekimi de hayatını kaybedenler arasında. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, "Risk çok büyük ve dünya olarak buna hazır olmamız lazım" açıklamasında bulundu.