Fasulye mücveri
MODA HABER

Fasulye mücveri

GÜNCELLEME TARİHİ: 14 Eylül 2011

Malzemeler:

Yarım kg. taze fasulye

2 yemek kaşığı tereyağı

3 adet yumurta

2 yemek kaşığı un

1 kahve fincanı süt

½ çay kaşığı yenibahar

Tuz

Karabiber

Kırmızıbiber

Yapılışı:

Fasulyelerin kılçıklarını temizleyin. Üçe bölüp,ince şeritler halinde doğrayın ve yıkayın. Bir tavada fasulyeleri tereyağında yumuşayıncaya kadar kavurun. Tuzunu ve biberini ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp, derin bir kaseye koyun. Yumurtaları, sütü ve unu bir kapta çırpın. Kasedeki fasulyelerin üzerine dökün ve karıştırın. 1 yemek kaşığı sıvıyağ ekleyin. Ocağa bir tava yerleştirin ve kızdırın. Kepçe yardımıyla fasulyeli karışımdan alıp, tavaya dökün. Çok hızlı pişecektir. Alt üst edin. Tüm malzeme piştiğinde mücverin üzerine yenibahar serpip, sıcak olarak servis yapın.

Püff*** Mücver bir yemek adı değil, pişirme tekniğidir.