Will Smith'in Oscar Cezası Belli Oldu
ÜNLÜ STİLİ

Will Smith'in Oscar Cezası Belli Oldu

Will Smith, Oscar tokadının ardından önümüzdeki 10 yıl boyunca tüm Akademi etkinliklerinden yasaklandı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 9 Nisan 2022

Sosyal medyadaki sohbetlere göre, çoğu Oscar izleyicisi başlangıçta Will Smith'in Chris Rock'ı tokatlamasının sahnelenmiş olduğunu ya da bir şaka olduğunu ya da en azından o kadar ciddi olmadığını düşünmüştü ta ki ABD'deki programların sesi kapatılana ve Smith sahnede gözyaşlarına boğulana kadar.

Şimdi, artık kötü şöhretli tokat hakkında konuşmak için çok fazla zaman harcadıktan sonra, Sinema, Sanat ve Bilim Akademisi Yönetim Kurulu, oyuncuyu önümüzdeki 10 yıl boyunca tüm etkinliklerden yasaklamaya karar verdi.

Akademi, "Kurul, 8 Nisan 2022'den itibaren 10 yıllık bir süre boyunca, Bay Smith'in Akademi Ödülleri dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere, herhangi bir Akademi etkinliğine veya programına şahsen veya sanal olarak katılmasına izin verilmeyeceğine karar verdi." dedi.

Karar, Akademi'nin ödül törenindeki eylemlerinden sonra Smith'in geleceğini tartışacağını söylemesinden sonra geldi. Eşi Jada Pinkett Smith'in saçlarıyla ilgili espri yapan Chris Rock'ı canlı yayında tokatlayan ünlü aktör, daha sonra "Karımın adını ağzına alma" diye bağırmıştı. Ancak Kral Richard yıldızının cezasını açıklamadan önce, tokat için alenen özür diledi ve Akademi'den istifa etti.

Smith yaptığı açıklamada, "Akademi'nin disiplin duruşması bildirimine doğrudan yanıt verdim ve davranışım için tüm sonuçları tamamen kabul edeceğim. Bu nedenle Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi üyeliğinden istifa ediyorum ve Kurulun uygun göreceği diğer sonuçları kabul edeceğim. Değişim zaman alır ve şiddetin mantığın önüne geçmesine bir daha asla izin vermemek için bu işi yapmaya kararlıyım." ifadelerini kullanmıştı.

Ardından Akademi yöneticileri özel bir toplantı yaparak Akademi Başkanı David Rubin ve Akademi CEO'su Dawn Hudson tarafından yazılan bir mektup yayınladı.

Mektupta, "94. Oscar, topluluğumuzda geçen yıl inanılmaz işler yapan birçok kişinin bir kutlaması olması gerekiyordu; ancak bu anlar, Bay Smith'in sahnede sergilediği kabul edilemez ve zararlı davranışlarla gölgelendi."

Ayrıca, meydana geldiğinde durumu yeterince ele almadıkları için özür dilediler. "Bu, dünya çapındaki misafirlerimiz, izleyicilerimiz ve Akademi ailemiz için bir örnek oluşturmamız için bir fırsattı ve eşi benzeri görülmemiş bir duruma hazırlıksız yakalandık" diye eklediler.

Akademi, Smith'i önümüzdeki on yıl boyunca tüm etkinliklerden yasaklayarak, "oyuncularımızın ve misafirlerimizin güvenliğini koruma ve Akademi'ye olan güveni yeniden sağlama hedefine doğru bir adım attıklarını" söyledi. Ayrıca Rock'ı "olağanüstü koşullar altında soğukkanlılığını koruduğu" için övdüler.