Marc Jacobs 60 kişiyi işten çıkardı
MODA

Marc Jacobs 60 kişiyi işten çıkardı

Marc Jacobs, önde gelen tasarımcısı Olympia Le-Tan dahil 60 personeli işten çıkardı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 10 Haziran 2020

Marc Jacobs corona virüs pandemisinin ortasında son haftalarda tasarım da dahil olmak üzere çeşitli departmanlarda kurumsal işten çıkarmalar yaptı. LVMH destekli marka yaklaşık 60 personel ile yollarını ayırdı.

Corona virüs krizinin satışlarda önemli bir azalmaya yol açmasıyla şirketler zor kararlar almak zorunda kaldı. Birçok perakendeci, Nisan ve Mart aylarında mağazalarını kapatmayı, bazıları da şirket personelini ücretsiz izne çıkarmayı seçti. Buna ek olarak, şirketler nakit akışını korumak için bazı gereksiz harcamaları kıstı. Düşük performans gösteren mağazaları kapatmak ve döner kredi hatlarına dokunmak gibi sayısız önlem uyguladı. Marc Jacobs'ta benzer şekilde, diğer moda oyuncuları Mulberry ve The RealReal gibi personel sayısını azaltma kararı aldı.

Marc Jacobs sözcüsü, markanın perakende çalışanlarını da içeren personel sayısını yüzden 10 azalttığını belirtti. Ayrıca, Marc Jacobs işten çıkarmalar uygulamasına rağmen, markanın Covid-19 krizi sırasında personel maaşlarını azaltmadığını söyledi.

"Covid-19'un perakende sektörü üzerindeki önemli etkisi göz önüne alındığında, Marc Jacobs International'ın gelişen ortama uyum sağlamasına ve markanın yaratıcı yeniliğiyle yoluna devam etmesine izin vermek için değişiklikler yaptık." denildi.