Armani Sürdürülebilirlik Hedeflerini Açıkladı
MODA

Armani Sürdürülebilirlik Hedeflerini Açıkladı

Armani Group, iklim değişikliği için Paris Anlaşmasını takip etmek amacıyla genel sera gazı (GHG) emisyonlarını azaltma sözü verdi.

GÜNCELLEME TARİHİ: 27 Temmuz 2021

Milano merkezli moda şirketi Armani, hedeflerinin 2030 yılına kadar 2019 temel yılına göre mutlak kapsam 1 ve 2 GHG emisyonlarını yüzde 50 azaltmak ve satın alınan mal ve hizmetlerden kaynaklanan mutlak kapsam 3 GHG emisyonlarını 2029 yılına kadar yüzde 42 azaltmak olduğunu söyledi.

Paris anlaşması, iklim değişikliğinin olumsuz etkisini ve sınırlı küresel ısınmayı 1,5 santigrat derecenin altına düşürmeyi amaçlıyor.

"İklim değişikliğiyle mücadele, büyük özveri gerektiren ve tüm üretim sürecini kapsaması gereken çok karmaşık bir girişimdir. Aslında, sürdürülebilirlik kavramı, daha az ve daha iyi üreterek, düşük çevresel etkiye sahip hammaddeler seçerek, genel olarak benimsenmelidir. Sürekli yenilikçi süreçler uygulamak, atık ve ıskartaları azaltmak, yenilenebilir enerji kaynakları kullanmak ve bu şekilde gezegenimize zararlı emisyonları azaltmak. Bu nedenle, Grubun bu yolda devam etme kararlılığını kanıtlayan bu önemli adımdan özellikle gurur duyuyorum." diye yorumladı Giorgio Armani.