Giorgio Armani Angorayı Yasaklayan Markalara Katıldı
MODA

Giorgio Armani Angorayı Yasaklayan Markalara Katıldı

Armani Group, 2022/2023 Sonbahar/Kış sezonundan itibaren hiçbir koleksiyonunda angora yünü kullanmayacağını duyurdu.

GÜNCELLEME TARİHİ: 2 Aralık 2021

İtalyan lüks moda holdingi Armani Group Fur Free Alliance ile 2016 yılında yürürlüğe giren kürksüz politikası kapsamında angora yününü hariç tutulan malzemeler listesine ekledi.

CEO Giorgio Armani yaptığı açıklamada; "Armani Grup'un tüm koleksiyonlarından angora yününün kaldırıldığını duyurmaktan memnuniyet duyuyorum, bu da doğal dünyayı koruma konusundaki üretimimizi izleme konusundaki somut kararlılığımızın kanıtı. Her zaman yenilikçiliğe ve yeni malzemelerin araştırılmasına ve geleneksel hammaddeleri işlemek için yenilikçi yöntemlere inandım" dedi.

Angora yünü kullanımının durdurulması, Armani Group'un çevre ve hayvanlarla ilgili olarak tedarik zinciri boyunca sürdürülebilirliğe yönelik bir başka adımı işaret ediyor. "Grup, bir süredir büyüme hedeflerinin yarattığı değerin yerel bölge ve topluluklarla uyum içinde kalmasını sağlamak için harekete geçiyor. Kabul edilen en önemli önlemlerden biri, sürdürülebilir uygulamaları benimseme ve uygulama dürtüsüyle tedarik zincirinin sürekli izlenmesidir" denildi.

Armani Grubu ayrıca, potansiyel olarak tehlikeli olduğu düşünülen kimyasalların aşamalı olarak azaltılmasını amaçlayan tüm önlemlerin benimsenmesi konusunda uluslararası çalışma gruplarıyla da ilgileniyor. Grup, iklim değişikliği ve çevrenin korunmasına yönelik 2019 yılında G7'de sunulan Moda Paktı'nın imzacısı olmanın yanı sıra, Temmuz ayında Bilime Dayalı Hedefler girişimi tarafından onaylanan sera gazı emisyonlarının azaltılmasına yönelik hedeflerini açıkladı.