Alexander McQueen Genç Sanatçıların Bulunduğu Galler Projesini Başlattı
MODA

Alexander McQueen Genç Sanatçıların Bulunduğu Galler Projesini Başlattı

Sarah Burton'ın 2020 yazında Galler'e yaptığı geziden esinlenildi.

GÜNCELLEME TARİHİ: 14 Aralık 2021

Sarah Burton'ın Güney Galler vadilerine yaptığı gezi, Alexander McQueen'in Sonbahar/Kış 2020 koleksiyonuna ilham kaynağı oldu. Bu adım, yaratıcı yönetmen Charlotte James ve Ffasiwn Stiwdio'dan belgesel fotoğrafçı Clémentine Schneidermann'ın yardımıyla oluşturulan aktif bir topluluk olan Galler projesinin daha sonra başlatılmasına da ilham oldu. İkili, Burton ile birlikte, yerel toplulukta genç sanatsal yeteneklerin hayallerini ve vizyonlarını gerçekleştiriyor.

Proje, James ve Schneidermann'ın moda, nakış ve fotoğraf alanlarını kapsayan atölyeler kurmak için markanın stüdyosu ile birlikte çalıştığı Blaenau Gwent'te Haziran 2020'de başladı. Michelle Hurter tarafından koordine edilen program, FW20 koleksiyonunun arkasındaki araştırma metodolojilerine ve tasarım süreçlerine bir girişle başladı.

Son kampanya için, 12 ila 17 yaş arasındaki gençlerden, çekim için bir arkadaşları veya bir aile üyesi seçmeleri istend.. Koleksiyondan bir dizi özel leylak elbise, atölye ekibiyle birlikte montaj sürecine dahil edildi ve atölye çalışmaları, sokağa çıkma kısıtlamaları nedeniyle de o sırada uzaktan yapıldı.

Tüm süreç, gençler tarafından hazırlanan bir dizi fotoğraf ve eskiz defteri aracılığıyla ele alındı. Daha sonra Galler'de çeşitli yerlerde dört günlük bir çekim yapıldı ve sonuçta bir kitap ve bir moda filmi çekildi.