Balmain, Evian İle İş Birliğini Duyurdu
MODA

Balmain, Evian İle İş Birliğini Duyurdu

Olivier Rousteing, Paris şovunda couture bir "dalga" elbise ve sınırlı sayıda bir şişe tasarımı sergileyecek.

GÜNCELLEME TARİHİ: 22 Eylül 2022

Balmain'de her zaman maksimalizm meşalesini taşıyan Olivier Rousteing, Evian ile yaptığı son şaşırtıcı işbirliği için dramatik, dönen bir özel tasarım elbise ve süslü bir şişe tasarımında ısrar etti.

Balmain'in kreatif direktörü Olivier Rousteing, Fransız moda evinin Evian ile yaptığı yeni iş birliğinin bir parçası olarak Paris Moda Haftası boyunca geri dönüştürülmüş plastik şişe atıklarından yapılmış özel tasarım bir elbiseyi görücüye çıkaracak.

Evian ve Balmain, ortaklığın "birlikte hayal etmek, yenilik yapmak ve yaratmak için ortak bir vizyon" yoluyla olduğunu ve "yeni yollar keşfetmek ve modanın kodlarını yeniden tanımlamak" için büyük ölçekli ortaklıklar içereceğini belirtiyor.

Bu, Rousteing tarafından tasarlanan ve Balmain'in imzası olan Barok süslemelerini içeren sınırlı sayıda 75 cl'lik bir cam şişenin yanı sıra su markasının sürdürülebilir teknolojisini sergilemek için geri dönüştürülmüş Evian plastik şişelerden hazırlanmış benzersiz bir kumaştan yapılmış özel tasarım bir elbiseyi içerecek.

Evian x Balmain couture elbisesi, "tasarım yeniliğinin kodlarını yeniden tanımlamak" için 28 Eylül'de Paris Moda Haftası sırasında Balmain Festivali'nde sergilenecek. Suyun saflığından ve gücünden ilham alan elbise, Evian şişelerinden %46 geri dönüştürülmüş Evian rPET pullarından oluşan tekil bir ince monofilament polyester iplikten dokunmuştur.

Couture elbisesi mono-malzeme kumaştan yapıldığından, her iki marka da gelecekte geri dönüştürülebileceğini veya Evian şişelerine geri dönüştürülebileceğini ekledi.

Rousteing, elbisenin tasarımı için yenilikçi Evian kumaşının benzersiz heykelsi olanaklarıyla oynadı ve bir girdabın hipnotik ve manyetik yolundan ilham aldı. Bu, kumaşın sudaki gibi parlak ışıltısını vurgulamak için elbiseyi baştan çıkarıcı kıvrımlar halinde katlamasına yol açtı.

İşbirliği hakkında yorum yapan Rousteing, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Hepimizin bildiği gibi, moda endüstrisinin geçmişteki eksikliklerle dürüstçe yüzleşmesi ve nihayet uzun süredir ertelenen değişiklikleri artık erteleyemeyeceğimizi kabul etmesi gerekiyor. Bu nedenle, dünyamızın gerçek güzelliğini yansıtan kapsayıcı pistler ve bu inanılmaz güzelliği koruma ihtiyacına saygı duyan daha sürdürülebilir malzemeler için bastırdım. İşte bu yüzden Balmain'in Fransa'nın en ikonik markalarından biri olan Evian ile yeni ortaklığını duyurmaktan çok mutluyum. Evian, dürüstlük ve güzellik değerlerinin benimsenmesinin, tazeleyici dürüst iletişimin yanı sıra karbon nötr, sürdürülebilir ürünlerin temelini oluşturmaya yardımcı olabileceğini hepimiz için netleştirmeye yardımcı oldu."

Elbise, Ekim ayının sonunda Evian x Balmain cam şişesinin piyasaya sürülmesiyle takip edilecek. Şişe, Balmain'in evi ile eşanlamlı süslü Barok detayların ve altın harflerin yanı sıra Evian'ın doğal suyundan ilham alan açık mavi dantel dokunuşlar ve su benzeri damlacıklara sahip olacak.

Su şişesinin tasarımı hakkında yorum yapan Rousteing, kendisini çevreleyen ve ona ilham veren tarihi süslemelere kanallık ettiğini açıkladı: "Paris caddelerinde yürürken, sürekli olarak bu şehrin en etkileyici anıtlarının ve yapılarının üzerine yerleştirilmiş Barok süsleme örneklerine çekiliyorum."

"Fransa'nın en muhteşem eserlerinden bazılarını çerçevelemek ve öne çıkarmak için gösterişli Barok süslemelerin çoğu zaman paha biçilmez malzemelerle eşleştirildiğini bilerek, Evian'ın şişelerinin değerli içeriğini vurgulamak için daha iyi bir model düşünemiyorum: kıyaslanamayacak kadar güzel, kristal berraklığında maden suyu."