Miuccia Prada, Prada Group'un CEO'luğundan Ayrıldı
MODA

Miuccia Prada, Prada Group'un CEO'luğundan Ayrıldı

Bir dönemin sonu.

GÜNCELLEME TARİHİ: 9 Aralık 2022

Miuccia Prada, eşi Patrizio Bertelli (eş CEO) ile birlikte Prada Group'un CEO'luğundan resmen istifa ediyor.

Hem Prada hem de Miu Miu için bir çağın sonunu belirleyen bu olayda , ikili, Luxottica'nın eski CEO'su ve LVMH'nin konaklama birimi Andrea Guerra'nın yeni yerine geçmesiyle 2023'ün başlarında görevlerinden ayrılacak. Business of Fashion'a göre Prada, birçok yatırımcısına güven vermek amacıyla üst düzey yöneticileri işe almaya hazırlanıyor. Guerra'nın atanmasının yeni yılın Ocak ayında onaylanacağı söyleniyor.

Miuccia, grubun CEO'luğu görevinden ayrılacak olsa da Bayan Prada, tasarımcı Raf Simons ile birlikte Miu Miu'nun Kreatif Direktörü ve Prada'nın Co-Creative Direktörü olarak kalmayı planlıyor. Prada grubunun ana Prada markası için yeni bir CEO atamayı planladığı bildiriliyor, muhtemelen LVMH'nin Christian Dior Couture bölümünün Amerika CEO'su Gianfranco d'Attis olacak, ancak marka bu haberi henüz doğrulamadı.

Miu Miu, yakın zamanda Lyst tarafından 'Moda Yılı' raporunda 'Yılın Markası' seçilirken, Prada'nın üçgen logolu atleti şirketin '2022'nin En Sıcak Ürünleri' arasına girdi. Sonuç olarak, grubun yeni atamalarının, her ikisi de oldukça etkili bir yıl geçirmiş gibi görünen markaların başarısı üzerinde nasıl bir etkisi olduğunu görmek ilginç olacak.