Yiyerek zayıflama rehberi
LIFESTYLE

Yiyerek zayıflama rehberi

Başlığa bakınca aklınız karışmasın, aşağıda vereceğimiz tüm bilgiler, bu işin uzmanı Dr. Mehmet Öz’e ait.Yani, yine torpillisiniz; tüyoları en güvenilir yerden alıyorsunuz…

GÜNCELLEME TARİHİ: 17 Mart 2010

Sabah kahvaltısında, kırmızı biber tüketin. İki yumurtayla hazırladığınız omletinize, biraz kırmızı biber eklemenizde sakınca yok. Zira kırmızı biber, beyne giden 'Acıktım!' mesajlarını durduran kapsaisin adlı maddeyi içerir. Ayrıca kırmızı biber, daha fazla kalori yakmanızı da sağlar.

Öğle yemeğinden önce, bir avuç fındık yiyin. Fındıkta bulunan kimyasallar, midenizdeki boşluk hissini yavaşlatacak ve tokluk hissetmenizi sağlayacaktır.

Akşam yemeğinden yarım saat önce, bir dilim yüzde 100 tam buğday ekmeği ile zeytinyağı yiyin. Tam buğday ekmeği, lif içerir; zeytinyağı ise, çok sağlıklıdır.

Asla öğün atlamayın, mutlaka günde üç öğün yemek yiyin.

Haftada iki veya üç gün bisiklete binin, ağırlık kaldırın veya karın kaslarını güçlendirecek egzersizler yapın.

Atıştırma ataklarına hazır olmak için, çantanızda küçük paketler hâlinde; havuç, kereviz, dilimlenmiş elma veya bir avuç fındık bulundurun.

Araştırmalara göre, televizyon karşısındayken, farkında olmadan daha fazla yemek yiyoruz. Çünkü televizyon seyrederken, ne kadar doyduğumuzun farkına varmıyoruz. Bu yüzden de yemek yediğiniz odada, televizyon bulunmamasına dikkat edin.

Çok zorda kalmadıkça, akşam 19.00'dan sonra yemek yemeyin. O saatlerden sonra yapılacak yemek seçimlerinin sağlıksız olabileceğini, geç yenen yemeğin uyku düzenini sarsabileceğini unutmayın.