Brad Pitt, Ana de Armas'ı Savundu
ÜNLÜ STİLİ

Brad Pitt, Ana de Armas'ı Savundu

Marilyn Monroe filmi "Blonde"un yayınlanan fragmanı ardından aksanı nedeniyle eleştirilen Ana de Armas'ı Brad Pitt savundu.

GÜNCELLEME TARİHİ: 4 Ağustos 2022

Andrew Dominik'in merakla beklenen Marilyn Monroe filmi "Blonde"un başrolünde yer alan Ana de Armas, filmin fragmanın yayınlanmasının ardından bazı eleştirilerin hedefi haline geldi. Monroe gibi biri Amerikan ikonunu, Kübalı olan Ana de Armas'ın canlandırması bazı izleyicileri öfkelendirdi. Yıldız, özellikle aksanının ve konuşma tarzının Marilyn Monroe'ya benzememesi üzerinden eleştiri yağmuruna tutuldu.

Bütün bu yorumlara rağmen Marilyn Monroe'nun temsilcileri, Ana de Armas'ı destekleyen bir açıklama yayınlayarak "Marilyn Monroe, nesilleri ve tarihi aşan bir Hollywood ve pop kültürü ikonudur. Bu rolü canlandırmaya çalışan her oyuncunun işi oldukça zor. Fragmana bakıldığında bile Ana'nın Marilyn'nin ihtişamını, insanlığını ve savunmasızlığını yakaladığını ve harika bir seçim olduğunu görebiliyoruz. Filmin tamamını izlemek için sabırsızlanıyoruz" ifadelerini kullandılar.

Ana de Armas'a bir destek de filmin yapımcısı Brad Pitt'ten geldi. Pitt, Entertainment Tonight röportajında Ana de Armas'ın filmde olağanüstü bir performans ortaya koyduğunu söyledi ve "Bu doldurulması zor bir elbise. Filmin yapımı 10 yıl sürdü. Ana'yı bulana kadar bitiş çizgisini göremedik" dedi.

AKSANI İÇİN 9 AY ÇALIŞTI
Armas, kendisine yöneltilen eleştirilere henüz bir açıklama getirmedi. Ancak oyuncu verdiği bir röportajda aksanını mükemmelleştirmek için 9 ay boyunca diyalekt koçuyla çalıştığını belirtmişti.

Armas, "Yaptığım araştırmalar ve aksanla birlikte bu role hazırlanmam tam bir yılımı aldı. Yönetmenle aylarca çalıştık. 3 ay süren bir setti, çılgın bir programımız vardı" demişti.

Joyce Carol Oates'in çok satan romanından uyarlanan filmin yönetmen koltuğunda Andrew Dominik oturuyor. Yazar, bir erkek yönetmenin böylesi feminist bir yorumla film çekmesini takdir ettiğini paylaşmıştı.

Film, 28 Eylül'de seyirciyle buluşacak.