Gucci'den doğa-pozitif iklim stratejisi
MODA

Gucci'den doğa-pozitif iklim stratejisi

İtalyan lüks moda markası Gucci, artık karbon nötrlüğünün ötesine geçen ve “doğa-pozitif bir yaklaşım” benimseyen iklim stratejisini genişletti.

GÜNCELLEME TARİHİ: 29 Ocak 2021

Gucci'nin yeni Doğal İklim Çözümleri Portföyü, nesli tükenmekte olan orman alanlarını korumaya, eski haline getirmeye ve tedarik zinciri dahilinde yenileyici tarıma yatırım yapmaya kendini adadı.

Gucci, azaltma hiyerarşisini takip ederek 2018'den beri kendi operasyonlarında ve tüm tedarik zincirinde karbon nötr anlayışını benimsedi. Her yıl doğa temelli çözümlerle kalan sera gazı emisyonlarını önleyin, azaltın, yenileyin ve son önlem olarak dengeleyin. Gucci'nin yeni iklim stratejisi emisyon azaltımına öncelik vermeye devam ederken, biyolojik çeşitlilik ve iklim üzerinde olumlu bir etki yaratmak için tedarik zinciri dönüşümünü paralel olarak yönlendiriyor.

Gucci'nin CEO'su Marco Bizzari yaptığı açıklamada; "Stratejimizin evrimi, emisyonlarımızı azaltmaya ve CO2'yi düşürmeye öncelik vermeye devam edecek bir dizi net iklim eylemini içeriyor ve bu da tüm tedarik zincirimizde karbon nötrlüğünü korumamıza olanak tanıyor. Aynı zamanda, yaklaşımımızın önemli bir ayağı olarak rejeneratif tarıma yatırım yapıyoruz. Bilim öncülüğünde Gucci'nin yeni Doğal İklim Çözümleri Portföyü, iklim değişikliğini azaltan önemli ekosistemleri korurken ve geri yüklerken, yıllarca kalıcı biyoçeşitlilik ve iklim faydaları sağlıyor." dedi.

Gucci döngüsel bir ekonomiyi desteklemek için naylon, pamuk, kaşmir, polyester, değerli metaller, plastik ve ambalajlarda geri dönüştürülmüş ve yenilenmiş malzemelerin kullanımını artırmayı hedefliyor.