Karl Lagerfeld, Disney ile İş Birliği Yapıyor
MODA

Karl Lagerfeld, Disney ile İş Birliği Yapıyor

Kapsül koleksiyonu, tasarımcı Karl Lagerfeld'in 2004 tarihli bir Donald Duck çiziminden alıntılar yapıyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 2 Şubat 2023

Karl Lagerfeld ve bu yıl yüzüncü yılını kutlayan The Walt Disney Company, bir kapsül koleksiyon için bir araya geldi. 2019 yılında hayata vedan eden tasarımcı, Donald Duck'ın 70. yıl dönümünü onurlandırmak için 2004'te yarattığı elle boyanmış bir resmine benzetildi. Lagerfeld markası, Donald'ı tıpkı tasarımcı gibi giydirdi: kot pantolon, siyah bir blazer, yüksek yakalı bir gömlek ve koyu renk güneş gözlükleri.

Disneyland Paris, ördeğin 70. doğum gününü kutlarken yaptığı eskizdeki mesajı, Lagerfeld'in uğurlu sayısına atıfta bulunuyor: "Sevgili Donald, yedi harika bir sayı; 10 kere yedi daha da iyi! Doğum günün kutlu olsun! Sevgiler Karl."

Birlikte büyüdüklerini kim bilebilirdi? Lagerfeld evi, kurucusunun Donald Duck'ın filme ilk kez katılmasından sadece birkaç ay önce doğduğunu ve huysuz kuşa olan sevgisini pekiştirdiğini belirtiyor.

Karl Lagerfeld'in CEO'su Pier Paolo Righi'ye göre, nadir eskiz Alman tasarımcının "hayal gücü ve keskin mizahını örnekliyor; bu, arşivlerimizden gerçek bir koleksiyoncu baskısı parçası."

2004'te Disneyland Paris, sanat eserini taşıyan 3.000 gömlekten oluşan sınırlı sayıda bir seriyi hızla sattı.

Artık eskiz, tişörtler, kazaklar ve beyaz gömleklerden kot pantolonlar, jean ceketler ve trençkotlara kadar uzanan Disney x Karl Lagerfeld koleksiyonunda çeşitli biçim ve boyutlarda görünüyor.

Moda evi, birkaç parçanın organik pamuk ve geri dönüştürülmüş polyester dahil olmak üzere sürdürülebilir malzemelerden yapıldığını belirtti.