Yeme psikolojisi
MODA HABER

Yeme psikolojisi

GÜNCELLEME TARİHİ: 25 Ağustos 2010

Yeme psikolojisi
Yemek yeme psikolojisinde oruç tutmanın ayrı bir önemi vardır. Oruç tutarak yemenin esiri, yiyeceklerin bağımlısı olmadığımızı ilan ederiz.
Oruç tutma; başta kalp, mide, bağırsaklar, böbrekler, ciğerler, pankreas olmak üzere tüm sistemlerimize dinlenme ve yeniden güç kazanma şansı verir. Böylece oruçtan sonra vücudumuz daha düzenli olarak çalışmaya başlar.

Yaşlanma süreci yavaşlar
Özellikle kalbin kan damarlarına ve sindirim sistemine besinlerin emilmesi için fazla miktarda kan pompalanması gerekmeyecek ve sistem istirahata geçecektir. Böylelikle yaşlanma süreci yavaşlayarak ömür uzayacaktır. Oruç tutma ile hormonların ve organların normal ve dengeli salgı yapmasına yardımcı olunur.

Sağlıklı iştah
Oruç fazla yağları yakar ve aşırı kiloları azaltır. Sindirim sisteminin temizlenmesiyle oruçla sağlıklı bir iştah oluşur. Sürekli olarak fazla yemek yiyenler midelerini doğal olmayan bir şekilde genişletirler. Böylece onu doldurmak için daha fazla besin gerekir. Oruç büyümüş mideyi normal ölçüsüne getirir, doğal olmayan oburluk ortadan kaybolur.