Chanel Pandemide Gelir Kaybı Yaşadı
MODA

Chanel Pandemide Gelir Kaybı Yaşadı

Chanel, 2020 gelirinin yüzde 18 düştüğünü birdildi.

GÜNCELLEME TARİHİ: 16 Haziran 2021

Chanel, yaptığı açıklamada 2020 yılında gelirinin yüzde 18 azalarak, 10.1 milyar dolara düştüğünü söyledi. Fransız lüks moda evi, mağaza kapanışları ve uluslararası seyahatlerin askıya alınması nedeniyle satışların "yüksek oranda kesintiye uğradığını" bildirdi.

Pandemi, lüks devler Louis Vuitton, Hermes ve Dior için karlı bir zaman olduğunu kanıtlamış olsa da, diğer birçok marka düşen satışlardan zarar gördü. Tedarik zincirindeki bozulmayı telafi etmek için lüks sahipleri fiyatları yükseltti, dijitale yatırım yaptı ve yerel takipçilere yeniden odaklandı.

Chanel, kendinden emin bir geleceği güvence altına almak için 2020'de tarihinde tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 1,12 milyar dolar sermaye harcaması yaptığını söyledi. Maison, London Bond Street amiral gemisi, Beverly Hills'deki butiğinin yenilenmesi ve Fragrance & Beauty bağımsız mağaza ağının genişletilmesi dahil olmak üzere müşterilerine en iyi deneyim sağlamak için perakende dağıtımına büyük yatırım yaptı.

Chanel Global CFO'su Philippe Blondiaux yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Chanel'in yaratıcılık ve yenilikçiliğe odaklanması, benzersiz bilgi birikimi, ekiplerimizin ve organizasyonumuzun çevikliği, krizin etkisini sınırlamaya yardımcı oldu. Aynı zamanda Chanel, yıl boyunca rekor düzeyde sermaye harcaması ile markanın uzun vadeli sağlığını desteklemek için yatırımlara öncelik vermeye devam etti."

Chanel, 2.049 milyon dolarlık işletme karının 2019'a göre yüzde 41,4 düştüğünü ancak yılın son çeyreğinde satışlarda iyileşme gördüğünü belirtti.